Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V podvečer se na Vysočině staly dvě tragické nehody. Vyžádaly si dva lidské životy

Hned ke dvěma tragickým nehodám došlo dnes v podvečer, zemřeli při nich dva lidé. První policisté museli řešit na Žďársku, druhou na Třebíčsku.

Před půl sedmou večer policisté vyjížděli k dopravní nehodě na silnici druhé třídy číslo 602 mezi Velkým Meziříčím a obcí Stránecká Zhoř. Zde se střetla dvě osobní auta. „Při dopravní nehodě utrpěl jeden dvaatřicetiletý řidič vozidla Hyundai velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl,“ říká Jana Kroutilová, policejní mluvčí. 

V automobilu s ním cestovala ještě žena a malé dítě, oba utrpěly zranění. Další čtyři osoby byly zraněny ve vozidle značky BMW, jednalo se o jednadvacetiletého řidiče a tři spolujedoucí, dvě mladé ženy a třicetiletého muže. Všem šesti zraněným byla při dopravní nehodě způsobena vážná zranění a museli být letecky nebo vozidly zdravotnické záchranné služby transportováni do nemocnic v Brně a Třebíči.

Na základě dosavadního prověřování policisté zjistili, že řidič vozidla BMW jel po silnici ve směru od Velkého Meziříčí k obci Stránecká Zhoř. V místě mezi křižovatkami k obcím Lavičky a Kochánov přejel s automobilem při předjíždění kolony vozidel do protisměru a došlo ke střetu s protijedoucím automobilem Hyundai Tucson. Obě vozidla byla po střetu odhozena mimo komunikaci.U řidiče automobilu BMW byl nařízen odběr krve za účelem zjištění, zda nebyl pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. „Na základě šetření policisté zjistili, že jednadvacetiletý muž řídil vozidlo BMW, i když mu byl letos v dubnu řidičský průkaz zadržen. Prověřování tragické dopravní nehody převzali žďárští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Případ a veškeré jeho okolnosti kriminalisté v současné době prověřují," dodává Kroutilová. 

K další tragické dopravní nehodě došlo v pátek 16. června také na Třebíčsku. Oznámení o havárii motocyklisty za obcí Přibyslavice ve směru na obec Radonín přijali policisté chvíli po půl sedmé večer. „Osmnáctiletý motocyklista utrpěl při dopravní nehodě velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl. V obou případech ihned po přijetí oznámení vyjela na místo zdravotnická záchranná služba, hasiči i policisté a okamžitě po příjezdu na místa začali s poskytováním pomoci,“ dodává Kroutilová.

Mladý motocyklista nezvládl se svým motocyklem Cagiva řízení v zatáčce, vyjel do protisměru a do silničního příkopu, kde narazil do stromu. „Motocykl Cagiva není zapsán v registru silničních vozidel a nebyla na něm umístěná tabulka registrační značky. Příčinu a veškeré okolnosti tragické dopravní nehody policisté v současné době dále prověřují," uzavírá policejní mluvčí. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky úmrtí, silnice, oběti. nehody, Kraj Vysočina, BMW, úraz, dopravní nehoda, okres Třebíč, okres Žďár nad Sázavou, Hyundai, Velké Meziříčí, Stránecká Zhoř, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V podvečer se na Vysočině staly dvě tragické nehody. Vyžádaly si dva lidské životy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.