Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jednaosmdesátiletá seniorka doma spadla a volala o pomoc. Tu jí poskytli záchranáři

V pátek 9. června po 14. hodině přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení, že v uzamčeném domě v Přibyslavi volá o pomoc starší žena. Telefonát byl od jiné ženy, která měla podezření, že seniorka, bydlící v domě úplně sama, zřejmě upadla na schodech a sama už nemůže vstát.

Na místo se proto vydala hlídka, konkrétně policisté z Přibyslavi. „Policisté  využili svého zákonného oprávnění a vstoupili do obydlí, neboť věc nesnesla odkladu a vstup do obydlí byl nezbytný pro ochranu života a zdraví osoby. Policisté proto přelezli bránu na zahradu a poté se dostali do garáže, odkud se jim podařilo dostat se po schodišti do obytného patra domu,“ upřesňuje Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Policisté v domě našli jednaosmdesátiletou ženu, která uvedla, na chodbě upadla a nemohla vstát. Na místo byli přivoláni zdravotníci, kteří ženě poskytli potřebnou zdravotní péči.  

Foto Dominik Svoboda

Štítky pád, pomoc, seniorka, záchrana. tísňová linka, záchranáři, dům, Přibyslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Pěchota

Dobrý den všem, k tomuto tématu jsem již popsal několik stran do různých novin, telefonoval se všemi zástupci složek rychlého záchraného systému, ale ničeho jsem nedosáhl. Prostě to u nás nejde ! Do Jihlavské drbny jsem psal k obdobnému případu komentář 22.března tohoto roku. Taky bez odezvy. Pracuji v neziskové organizaci ŽIVOT 99 - Jihlava a takovéto případy jsou s naší službou Tísňové péče řešitelné bez problémů a hlavně rychle. Znáte jihlavskou organizaci ŽIVOT 99 - Jihlava? Existujeme a zajišťujeme terénní službu Tísňové péče v Jihlavě a na Vysočině již 22 let. Po 24 hodin denně, po 7 dnů v týdnu hlídáme elektronicky s využitím telefonu naše klienty v jejich bytech, kdy podobný případ by byl řešen během několika minut po nahlášení tzv. tísňovým tlačítkem postiženou osobou bez nutnosti obsluhovat telefon. Velice rádi bychom, i když už se zpožděním, nabídli tuto službu té paní, o které se píše ve shora uvedeném článku. Bohužel, naše legislativa nám neumožňuje získání kontaktních informací na dotčené osoby a jejich rodiny od žádné ze zasahujících složek. Tento případ ale není v Jihlavě a okolí první. Bohužel. Musíme ale potvrdit, že v předstihu před vznikem takovýchto problémů se seniory, žijícími samostatně ve svých bytech, se o existenci naší nebo podobné služby zajímá jen mizivá část obyvatel. A na masivní televizní nebo tiskovou reklamu nemáme, jako nestátní nezisková organizace, dostatek finančních prostředků. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na naše stránky www.zivot99-jihlava.cz nebo na náš facebook ŽIVOT 99-Jihlava. A nakonec jen otázka: "Jihlavská drbno, pomůžeš nám s tímto problémem ?"

Úterý, 13. června 2017, 10:39Odpovědět

Jednaosmdesátiletá seniorka doma spadla a volala o pomoc. Tu jí poskytli záchranáři | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.