Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Silně opilý řidič mezi Kostelcem a Jihlavou kličkoval na silnici. Vjížděl do protisměru

Jihlavští policisté přijali v pátek 9. června na lince 158 oznámení, které se týkalo třiapadesátiletého, silně opilého řidiče VW Polo. Muž kličkoval po silnici před Kostelcem ve směru na Jihlavu, a to pět minut před 14. hodinou.

Řidič dokonce několikrát vjel i do protisměru. Na místo ihned vyjeli policisté. „Krátce po druhé hodině policejní hlídka z pohotovostně eskortního oddělení podezřelé vozidlo zastavila na silnici II/602 nedaleko Jihlavy. Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Při dopravní kontrole měli policisté podezření, že je řidičova schopnost k řízení je ovlivněna alkoholem nebo jinou návykovou látkou. Z tohoto důvodu řidiče vyzvali k podrobení se dechové zkoušce,“ říká k případu Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Její výsledek byl pozitivní - 2,82 promile alkoholu v dechu. Opakované dechové zkoušky byly také pozitivní  a vykázaly hodnoty 2,79  a 2,65 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.  „Třiapadesátiletý muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplňuje policejní mluvčí Čírtková.

Foto Dominik Svoboda

Štítky silnice, Jihlava, Kostelec, Volkswagen Polo, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý řidič mezi Kostelcem a Jihlavou kličkoval na silnici. Vjížděl do protisměru | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.