Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavská zoo se domlouvá na splátkách za zabitého plameňáka. Splátkový kalendář bude podepsán do konce měsíce

Jihlavská zoologická zahrada se domlouvá na splátkách za plameňáka, jehož v březnu zabily tři malé děti. Jejich rodiny by měly dohodu obsahující splátkový kalendář podepsat do konce měsíce. Pokud ji podepíšou a budou stanovené částky splácet, zahrada na ně nepodá žalobu, což zvažovala, řekl dnes mluvčí zoo Martin Maláč. Škoda za zabitého plameňáka převyšuje 30 tisíc korun.

Tři chlapci mladší deseti let vnikli do zoo a v ubikaci plameňáků ubili kameny a kopanci jednoho samce. Zákonní zástupci dětí se krátce nato přišli do zoologické zahrady omluvit s tím, že škodu nahradí. Později ještě přišli do zoo na brigádu, ale žádné peníze neposlali. Vedení zahrady jim poslalo upozornění a pak prostřednictvím právníka i předžalobní výzvu. „Nic se nedělo,“ uvedl mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Vážíme si podpory lidí v případě ubitého plameňáka. Rodiče tří chlapců se omluvili, stojí v prohlášení jihlavské zoologické zahrady 

Posun nastal, když do záležitosti vstoupili pracovníci charity v roli prostředníka mezi všemi třemi rodinami, zahradou a jejím právníkem. Podle prvního návrhu nabídly rodiny zoo měsíčně splácet v součtu 3000 korun.  Zahrada ale požadovala navýšení měsíční splátky zhruba o 1500 korun, tak, aby byla celá suma za zabitého plameňáka uhrazena do konce kalendářního roku. „Tenhle návrh byl všemi akceptován a do konce měsíce by zástupci všech tří rodin měli smlouvu podepsat,“ uvedl mluvčí zoo.

Hejno plameňáků se v zahradě v těchto dnech rozrůstá. Někteří plameňáci ještě sedí v hnízdech, jiní už vyvádějí mláďata.

Autoři | Foto Zoologická zahrada Jihlava

Štítky plameňák, zoo, ubitý, vandalismus, splátka, zahrada, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská zoo se domlouvá na splátkách za zabitého plameňáka. Splátkový kalendář bude podepsán do konce měsíce | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.