Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chtěli si sáhnout na život? Oba jihlavské případy z víkendu nakonec dopadly dobře

Dva případy ohrožování se na vlastním životě řešila o víkendu policie ve spolupráci se záchrannou službou. Jak v případě ženy v sobotu, tak i o den později u mladého muže, sehrál svoji roli alkohol. U obou byla hrozba nejhoršího zažehnána.

V sobotu 24. října vyjížděla policejní hlídka před pátou hodinou ráno v Jihlavě na ulici Znojemská, kde se dle přijatého oznámení měla nacházet žena, která chtěla ohrozit svůj život. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o jednadvacetiletou ženu, která byla pod vlivem alkoholu a měla povrchová řezná poranění na ruce.

Policisté poskytli ženě nezbytnou pomoc a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Zdravotníci ženu odvezli na ošetření do nemocnice. Policisté u ní provedenou dechovou zkouškou naměřili hodnotu 2,32 promile alkoholu. Šetřením dále zjistili, že zranění si způsobila sama.

Po mladém muži, který také ohrožoval svůj život, pátrali policisté v neděli 25. října. Před desátou hodinou dopoledne přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení od ženy, která uvedla, že má obavu o svého blízkého příbuzného. Mladý muž se v současné době nachází ve špatné životní situaci a poslal svým blízkým SMS zprávu, ze které vyplynulo, že chce ohrozit svůj život.

Jako místo, kde by se mohl nacházet, byla vytipována garáž v Jihlavě. Na místo vyjela policejní hlídka a také příbuzný mladého muže. V garáži muže nalezli, byl při vědomí. Policisté zjistili, že zkonzumoval léky a zapil je alkoholem. Na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu a do jejího příjezdu poskytli mladému muži nezbytnou pomoc. Zdravotníci následně muže převezli do nemocnice. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 0,96 promile alkoholu.

Foto: tomas-buchtela.blog.cz

Štítky alkohol, zdravotnická záchranná služba, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěli si sáhnout na život? Oba jihlavské případy z víkendu nakonec dopadly dobře | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.