Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Asi se mu ve vězení líbilo, a tak pětadvacetiletý muž znovu kradl

Jihlavským kriminalistům se podařilo dopadnout pětadvacetiletého muže, který se v průběhu srpna a září dopustil tří krádeží. Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti již desetkrát soudně trestán. Z výkonu trestu odnětí svobody byl propuštěn letos v květnu.

Policejní komisař na základě shromážděných důkazů zahájil trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Jihlavska, který byl obviněn ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže.

Muž je obviněn z toho, že se v polovině srpna vloupal do prodejny v Třešti na ulici Havlíčkova. V obchodě odcizil téměř dvacet lahví různého alkoholu, vína a lihovin. Na přelomu srpna a září vnikl do areálu dětského tábora, který se nachází mezi obcemi Luka nad Jihlavou a Svatoslav. Muž se po vypáčení ocelových závor zajišťujících dveře dostal do hlavní budovy a prohledal ji. Odcizil elektrocentrálu, padesát metrů kabelu a plné propanbutanové lahve. Na konci září odcizil obviněný muž v Jihlavě na ulici Jiráskova ještě jízdní kolo. Kolo stálo v přístřešku vedle budovy společnosti zajištěné lankovým zámkem, který muž přestřihl. 

Při krádežích způsobil celkovou škodu za necelých třicet tisíc korun. Odcizené věci muž prodával za výrazně nižší ceny náhodným osobám. Získané peníze používal pro svoji potřebu a nákup drog.

Případ jihlavští kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchané krádeže hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na tři roky.

Štítky krádež, okres Jihlava, Třešť, Luka nad Jihlavou, Svatoslav, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Asi se mu ve vězení líbilo, a tak pětadvacetiletý muž znovu kradl | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.