Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilý muž střílel v jihlavském bytě po policistech

Silně podnapilý muž, který ohrožoval v jihlavském bytě svoji příbuznou, následně na přivolané policisty střílel. Incident se naštěstí obešel bez újmy na zdraví, útočník však bude zpytovat svědomí při policejních vyšetřováních.

Pachatel použil zbraň typu flobertka, k jejímuž držení není nutné mít zbrojní průkaz, policisté zajistili. Šestapadesátiletý muž je podezřelý ze zločinu násilí proti úřední osobě spáchaného se zbraní. ČTK to oznámila policejní mluvčí Jana Kroutilová. Za tento zločin může být muž potrestán až šesti lety vězení.

„Vyšetřování je na začátku, policisté vyšetřují také poškozování majetku a slovní napadání ženy, které případu předcházelo,“ uvedla mluvčí. Oznámení od ženy, kterou v bytě ohrožoval její opilý příbuzný, vyhrožoval jí a poškozoval majetek, přijali policisté v neděli kolem 22:00 na tísňové lince 158. „Při zákroku muž opakovaně vystřelil ve směru na policejní hlídku a křičel výhrůžky,“ uvedla mluvčí. Policisté ani žena neutrpěli při zákroku zranění.

Dechová zkouška u muže prokázala hodnotu 2,93 promile alkoholu. Po vyšetření lékařem policisté opilého muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Vyšetřování případu pokračuje.

Flobertky jsou volně prodejné zbraně, které slouží hlavně k výcvikovým účelům a sportovní střelbě na krátké vzdálenosti.

Zdroj: ČTK

Foto

Štítky zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž střílel v jihlavském bytě po policistech | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.