Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Narazil do sloupu a do dalšího auta, pak šel na pivo. Pil jsem až po nehodě, bránil se řidič auta

K dopravní nehodě osobního vozidla značky Mitsubishi došlo v sobotu 4. března kolem půl šesté ráno v Havlíčkově Brodě. V autě se nacházeli dva muži.

Policisté po příjezdu na místo zjistili, že zmiňované auto projíždělo po silnici I/34 ulicí Humpolecká ve směru od centra města na obec Šmolovy. Po projetí mírné levotočivé zatáčky vyjel řidič tohoto vozidla vpravo na odstavný pruh komunikace a dále vpravo na chodník, kde přední částí vozidla narazil do sloupu veřejného osvětlení. To však nebylo všechno. „Po nárazu do sloupu vozidlo Mitsubishi narazilo do vozidla Škoda Fabia, které bylo zaparkované v odstavném pruhu komunikace,“ dodává Dańa Čírtková, policejní mluvčí.

Oba muži krátce po dopravní nehodě z místa odešli ve směru do centra Havlíčkova Brodu. „Vzhledem k tomu, že po příjezdu hlídky  na místo nehody se posádka vozidla  v místě nenacházela, začali policisté po posádce vozidla v okolí místa nehody pátrat.  Policistům se podařilo vypátrat po zhruba půl hodině posádku auta v ulici Na Losích. Jednalo se o dva muže, kteří zde popíjeli pivo,“ doplňuje Čírtková.

Policie zjistila, který z mužů auto řídil a provedli u něj dechovou zkoušku. Měla pozitivní výsledek, a to téměř 1,3 promile alkoholu. „K výsledkům dechových zkoušek řidič uvedl, že alkohol požil až po dopravní nehodě. Řidiče policisté vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s opakovaným odběrem krve v Nemocnici v Havlíčkově Brodě,“ říká policejní mluvčí.

Na místě dopravní nehody byly též provedeny tři dechové zkoušky na alkohol se spolujezdcem z vozidla Mitsubishi, i ty měly pozitivní výsledek, a to kolem 1 promile alkoholu v dechu.

Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši  130 tisíc korun. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního šetření.

Při dopravní nehodě se nikdo nezranil.

Foto Dominik Svoboda

Štítky dopravní nehoda, sloup, Mitsubishi Motors, Havlíčkův Brod, alkohol, Škoda Fabia, Nemocnice Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Narazil do sloupu a do dalšího auta, pak šel na pivo. Pil jsem až po nehodě, bránil se řidič auta | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.