Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sedmasedmdesátiletý muž zemřel poblíž mýtiny při pálení klestí

Sedmasedmdesátiletý muž v obci Martinice na Žďársku na Vysočině v sobotu večer zemřel, když poblíž mýtiny pálil klestí. Bližší okolnosti tragického požáru vyšetřují policisté, příčinu úmrtí určí soudní pitva, řekli mluvčí policie a hasičů na Vysočině.

Hasiči byli na místo přivoláni v sobotu v 19:21. Šlo o nález mrtvého muže v katastru obce Martinice v okrese Žďár nad Sázavou. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí. „Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že sedmasedmdesátiletý muž v blízkosti mýtiny pálil klestí. Oheň s největší pravděpodobností nezvládl a na místě zemřel,“ řekla mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová. Ohniska hasiči dohasili vysokotlakým proudem. Majetkovou škodu na lesním porostu předběžně vyčíslili na 2 tisíce korun.

Muž byl podle policie nalezen na poli poblíž lesa kolem 19. hodiny bez známek života. „Případ si na místě převzali kriminalisté ze Žďáru nad Sázavou, kteří prověřují okolnosti mužova úmrtí. Přesnou dobu a příčiny úmrtí objasní až nařízená soudní pitva. K případu nebudeme s ohledem na rodinu sdělovat žádné bližší informace,“ řekla ČTK policejní mluvčí Dana Čírtková.

Mluvčí Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina Vladislava Filová řekla, že záchranáři na místo nejeli v souvislosti s požárem, ale kvůli úmrtí člověka. „Náš lékař konstatoval u Martinic úmrtí muže,“ řekla Filová.

Při požárech loni na Vysočině zemřelo osm lidí, to je o čtyři více než v roce 2015. Počet požárů přitom meziročně poklesl téměř o dvě stovky. Zvýšil se počet zraněných při požárech i způsobená škoda. Hasiči svými zásahy uchránili majetek za více než 748 milionů korun, v roce 2015 to bylo téměř 675 milionů korun.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Kraj Vysočina, požár, Martinice, okres Žďár nad Sázavou, Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmasedmdesátiletý muž zemřel poblíž mýtiny při pálení klestí | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.