Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Třiadvacetiletý muž kradl a zneužíval platební karty. Osudným se mu staly bonboniéry

Celou řadu krádeží a zneužívání cizích platebních karet má na svědomí třiadvacetiletý muž. Poslední tečkou byla jeho krádež bonboniér v jihlavské prodejně, poté ho zadržela policie.

Předchozí trestnou činnost třiadvacetiletého muže z Jihlavy policisté objasnili na konci loňského roku, kdy byl obviněn ze spáchání čtyř trestných činů, a to krádeže z části dokonané a z části ve stádiu pokusu, porušování domovní svobody, zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Třiadvacetiletý muž rozhodě nebyl nováček, co se krádeží týče. Na základě prověřování kriminalisté totiž odhalili, že má muž na svědomí necelou desítku případů krádeží a zneužívání cizích platebních karet. „V době od srpna do listopadu v Jihlavě odcizil nářadí z kůlny, přisvojil si nalezený mobilní telefon a peněženku, opakovaně zneužil nalezenou nebo odcizenou platební kartu a několikrát se snažil odnést si zboží z obchodních domů. Škoda, kterou způsobil, přesáhla částku dvacet tisíc korun,“ doplňuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Byl v podmínce, to mu ale nevadilo 

Trestné činnosti se dopustil i přesto, že byl od loňského března v podmínce a byl vyšetřován na svobodě. Na začátku února odcizil v prodejně jihlavské ulici Žižkova společně s dvaatřicetiletým spolupachatelem osm bonboniér v hodnotě necelý jeden tisíc korun, které schoval pod oblečení. Se zbožím poté bez zaplacení z obchodu odešel. Zaměstnanci prodejny na krádež přišli a ohlásili ji na policii. „Na muže vydal státní zástupce souhlas se zadržením a policisté po něm začali pátrat. Třiadvacetiletého hledaného muže nalezli, zadrželi a tento týden byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže,“ doplňuje Kroutilová.

„Vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava, že bude muž i nadále v páchání trestné činnosti pokračovat, podali jsme státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Po rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do vězení. Případ kriminalisté dále vyšetřují, prověřují i trestnou činnost dvaatřicetiletého komplice.

Obviněnému třiadvacetiletému muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Foto Dominik Svoboda

Štítky krádež, platební karta, kriminalita, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třiadvacetiletý muž kradl a zneužíval platební karty. Osudným se mu staly bonboniéry | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.