Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vysočinu zasáhla bouřka, stromy padaly hlavně na Pelhřimovsku a Havlíčkobrodsku

Vysočinu zasáhly po půlnoci bouřky doprovázené silným větrem. Hasiči od druhé hodiny v noci do sedmé hodiny ranní zasahovali v kraji na více než třech desítkách míst. Nejčastěji odstraňovali stromy, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu.

Na ulici Starodvorská v Pacově silný vítr vyvrátil hned několik stromů, jeden z nich padl na garáž u rodinného domu. Nejčastěji hasiči zasahovali na Pelhřimovsku a Havlíčkobrodsku. Nejméně zásahu jsme zaznamenali na Třebíčsku.

Za pomoci ručních motorových pil hasiči odstraňovali ze silnic stromy  na Pelhřimovsku  například u Hořepníku, Olešné nebo Žirovnice. Na Havlíčkobrodsku byl zásahu nutný mimo jiné například u Boňkova, Jeřišna nebo Perknova.

Jak uvedla tisková mluvčí Petra Musilová, odstraňování popadaných stromů ze silnic pokračuje i nadále, aktuálně hasiči zasahují v Pacově na Sídlišti Míru, v Třebíči na Karlově náměstí, ale také v Dudíně na Jihlavsku, kde strom padl na zaparkovaný osobní vůz.

Štítky Kraj Vysočina, strom, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, Pacov, okres Třebíč, Hořepník, Olešná, Žirovnice, Boňkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočinu zasáhla bouřka, stromy padaly hlavně na Pelhřimovsku a Havlíčkobrodsku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.