Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž se ženou opakovaně vykrádali buňky a garáže na Jihlavsku, teď jim hrozí pět let vězení

Jihlavští kriminalisté objasnili necelou desítku krádeží, ke kterým došlo v první polovině roku převážně v Jihlavě. Majetkové trestné činnosti se dopustili muž a žena. Oba opakovaně soudně trestaní recidivisté jsou v současnosti ve vazební věznici.

Cílem dvojice se staly zejména stavební buňky a dále garáže, způsobená škoda přesáhla 160 tisíc korun. Muž i žena jsou v současné době ve vazební věznici v souvislosti s jinou rozsáhlou majetkovou trestnou činností. Policejní komisař zahájil trestní stíhání obou, muž i žena byli obviněni ze spáchání dvou trestných činů.

Kriminalisté na základě shromážděných důkazů zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže a osmatřicetileté ženy, oba z Jihlavy. „Muž byl obviněn z pokračujících přečinů krádeže a poškození cizí věci dílem spáchaných samostatně a dílem formou spolupachatelství,“ řekl npor. Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Osmatřicetiletá žena je obviněna z přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci, oba trestné činy spáchané ve spolupachatelství.

Dvojice má na svědomí celkem osm vloupání do objektů, ve všech případech se krádeže dopustil muž, čtyřikrát se s ním na vloupání podílela ještě žena. V šesti případech došlo ke krádeži v Jihlavě, v jednom v lokalitě Stříteže a v jednom v obci Záborná. V převážné většině se cílem staly stavební buňky, z nichž mizelo hlavně nářadí a kabely, ve dvou případech přišli o své věci majitelé garáží. Do objektů se muž a žena dostávali po vypáčení dveří. „Odcizené věci dvojice prodávala na různých místech náhodným osobám a takto získané peníze muž a žena používali pro vlastní potřebu,“ dodal komisař Pavel Krčál.

Největší škoda vznikla v Jihlavě

Největší škoda vznikla při vloupání do stavební buňky na oploceném pozemku společnosti v Jihlavě, ze které muž se ženou v druhé polovině května odcizili nářadí v hodnotě téměř 40 tisíc korun, další škodu způsobili poškozením. Oba společně se na začátku června vloupali také do stavební buňky v obci Záborná, kde odcizili nářadí v hodnotě přibližně 34 tisíc korun, a o něco málo menší škodu způsobili při vloupání do stavební buňky v průmyslové zóně Jihlava - Střitež.

Muž i žena byli v minulosti již opakovaně soudně trestáni a odpykali si i trest odnětí svobody, letos v červnu byli oba vzati do vazby vzhledem k jejich další rozsáhlé majetkové trestné činnosti. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost hrozí oběma obviněným trest odnětí svobody až na pět let.

Foto www.nasepenize.cz | Zdroj Policie České republiky

Štítky Jihlava, krádež, garáž, okres Jihlava, vloupání, Záborná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se ženou opakovaně vykrádali buňky a garáže na Jihlavsku, teď jim hrozí pět let vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.