Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž s trestní minulostí na Ledečsku ve velkém pěstoval konopí a načerno odebíral elektřinu

Havlíčkobrodským kriminalistům se na Ledečsku podařilo odhalit pěstírnu konopí. Dvaapadesátiletý cizinec pěstoval velké množství rostlin ve starém hospodářském objektu. Přitom měl také neoprávněně odebírat elektriku. V současné době je cizinec vyšetřován ve vazbě.

O existenci možné pěstírny konopí se dozvěděli kriminalisté počátkem tohoto týdne. V pondělí odpoledne ve starém hospodářském objektu provedli prohlídku, při které skutečně našli vestavěnou pěstírnu. Našli zde více než pět stovek rostlin a veškeré potřeby pro jejich pěstování a množení. Na místě zároveň zadrželi dvaapadesátiletého cizince, kterého umístili do policejní cely. Kriminalisté zároveň zjistili, že muž v budově neoprávněně odebíral elektřinu.

Zadržený muž se kriminalistům k pěstování konopí přiznal. „Muž je obviněn z toho, že jako majitel zchátralého objektu na Ledečsku vybudoval pěstírnu, kde minimálně během letošního června pěstoval a množil rostliny konopí. Navíc měl v objektu provést změny na elektroinstalaci a načerno odebírat elektrickou energii. Tím způsobil energetické společnosti škodu nejméně za padesát tisíc korun,“ uvedl František Šteidl, vedoucí havlíčkobrodských kriminalistů.

Vzhledem k tomu, že muž nemá trvalé bydliště a pohybuje se různě po území několika států, podali kriminalisté podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. „Muž má navíc bohatou trestní minulost, tresty zejména za drogovou kriminalitu si odpykal v několika evropských státech,“ doplnil Šteidl.

V těchto dnech soud rozhodl o vzetí cizince do vazby a byl eskortován do královéhradecké vazební věznice. Kriminalisté případ dále vyšetřují, obviněnému hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

Foto www.konopi.org

Štítky konopí, rostliny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž s trestní minulostí na Ledečsku ve velkém pěstoval konopí a načerno odebíral elektřinu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.