Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žháře z Pelhřimova dopadli policisté, zapaloval vždy opilý. Hrozí mu až jeden rok vězení

Policisté z Pelhřimova dopadli žháře, který od loňského prosince až do začátku letošního května zapálil v Pelhřimově šest kontejnerů a popelnic, papírový odpad u prodejního stánku a plátěnou markýzu na prodejně, což byl jeho poslední čin, po něm ho zadržela policie. Muž se ke všemu přiznal. Nyní je obviněn z přečinu poškození cizí věci a hrozí mu až jeden rok vězení.

„V sobotu 7. května krátce po jedné hodině v noci vyjížděla hlídka obvodního oddělení do terénu vykonávat obchůzkovou službu. U budovy obvodního oddělení policisty kontaktoval řidič vozidla s tím, že na budově na Svatovítském náměstí hoří markýza. Policisté ihned vyjeli na místo, kde viděli hořící roletu a všimli si, že z místa utíká nějaký muž. Jeden z policistů začal muže pronásledovat a druhý vzal ze služebního vozidla hasicí přístroj a markýzu uhasil. Druhému policistovi se mezitím podařilo utíkajícího muže dostihnout a zajistit a hlídka ho následně převezla na služebnu,“ popsala zásah Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Policie zjistila totožnost žháře, jedná se o jednatřicetiletého muže z Pelhřimovska. Při dechové zkoušce nadýchal 1,5 promile.

Případ si převzali kriminalisté, kteří začali prověřovat i další případy úmyslných zapálení v centru Pelhřimova. I k těm se pak zadržený, jednatřicetiletý muž přiznal. „Těchto skutků se dopouštěl vždy pod vlivem alkoholu, požáry zakládal plynovým zapalovačem a z místa odcházel po rozhoření ohně. Celkem způsobil škodu za více než 86 tisíc korun,“ uvedl Luboš Jakoubek, vedoucí pelhřimovských kriminalistů.

„Obviněný, který zatím nebyl soudně trestán, je vyšetřován na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala Čírtková.

Foto www.hzscr.cz

Štítky Pelhřimov, markýz, Svatovítské náměstí, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žháře z Pelhřimova dopadli policisté, zapaloval vždy opilý. Hrozí mu až jeden rok vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.