Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž v podmínce napadl svého devadesátiletého souseda, poté i přivolaného policistu

Hned dvě napadení na Třebíčsku má na svědomí třiačtyřicetiletý muž ze Zlínského kraje. V prvním případě napadl devadesátiletého muže a následně pak i přivolaného policistu. Napadení se dopustil v době podmíněného odkladu výkonu trestu odnětí svobody, ke kterému byl odsouzen pro předchozí násilný trestný čin, proto byl podán návrh na vzetí obviněného muže do vazby.

K události došlo minulou sobotu 4. června, kdy o půl druhé odpoledne přijali policisté oznámení o napadení seniora v obci na Náměšťsku. Na místo vyjeli policisté obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou. Tam zjistili, že třiačtyřicetiletý muž, který má v obci chalupu, napadl svého devadesátiletého souseda. Shodil ho do příkopu u silnice. V přítomnosti policie muž začal vulgárně nadávat i přítomným dalším sousedům a pak napadl i jednoho z policistů. Rukou ho udeřil do krku a roztrhl mu služební uniformu. Napadený policista z napadení vyvázl s drobným zraněním na krku, senior bez zranění, byl však ve velkém šoku. Muž proto putoval do policejní cely, kde si vyslechl obvinění hned ze dvou trestných činů.

 „Ještě v sobotu policejní komisař zahájil trestní stíhání zadrženého pro přečin výtržnictví a přečin násilí proti úřední osobě,“ uvedl Josef Vodák, vedoucí oddělení obecné kriminality územního odboru Třebíč. „Tohoto jednání se muž dopustil i přesto, že byl v roce 2013 odsouzen za pokus zločinu těžkého ublížení na zdraví a stále běží doba podmíněného odkladu výkonu trestu,“ dodal Vodák.

Z tohoto důvodu byl podán podnět na podání návrhu na vzetí obviněného do vazby a po rozhodnutí soudu byl obviněný eskortován do brněnské vazební věznice. V případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ doplnila k případu Monika Pátková, policejní mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky napadení, Zlínský kraj, okres Třebíč, Josef Vodák, Náměšť nad Oslavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v podmínce napadl svého devadesátiletého souseda, poté i přivolaného policistu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.