Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ceny pohonných hmot v ČR od minulého týdne opět vzrostly

Ceny pohonných hmot v ČR od minulého týdne opět vzrostly. Benzin Natural 95 zdražil o devět haléřů na průměrných 33,48 Kč/l, nafta pak o deset haléřů na 32,60 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje. Nejdražší pohonné hmoty zůstávají v Praze.

Praha je jediným regionem ČR, kde je průměrná cena benzinu nad 34 korunami. Čerpací stanice v hlavním městě nabízejí Natural 95 v průměru za 34,44 Kč/l. Litr nafty stojí v metropoli průměrně 33,62 Kč. Průměrná cena nafty se nad 33 korun dostala už jenom na Vysočině.

Nejméně zaplatí řidiči za benzin v Královéhradeckém kraji, kde průměrně stojí 32,98 Kč/l. Nafta se prodává nejlevněji rovněž v Královéhradeckém a také Ústeckém kraji, a to shodně za průměrných 32,11 Kč/l. 

Ceny benzinu i nafty v Česku v posledních měsících kolísaly. Na začátku června se průměrná cena benzinu přiblížila k 33,50 koruny za litr a u nafty přesáhla 32,60 koruny, což bylo nejvíce od prosince 2014. Poté ceny zhruba o tři desítky haléřů klesly, ale před polovinou července se vrátily na rekordní červnové hodnoty. Od té doby opakovaně klesaly a stoupaly. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky CCS, palivo, benzín, nafta, pohonné látky, Česko, Praha, motorová nafta, Královéhradecký kraj, Kraj Vysočina, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny pohonných hmot v ČR od minulého týdne opět vzrostly | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.