Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Společnost

Město nechá opravit vany na bazénu Evžena Rošického. Je to málo, upravme prostory i pro handicapované, žádá opoziční zastupitel Kuchyňa

Jedním z témat, které probírali na svém úterním zasedání zastupitelé Jihlavy, byla rekonstrukce bazénových van na bazénu Evžena Rošického. Přesněji řečeno, rozhodovali o tom, zda město bude žádat o finanční podporu od Národní sportovní agentury.

Lékaři a sestry v jihlavské Bárce budou mít nové auto. Peníze na ně „vydělalo“ divadelní představení

Přes 300 tisíc korun přineslo benefiční divadelní představení, na které mohli lidé přijít uplynulou neděli do jihlavského Domu kultury a odborů (DKO). Ochotníci z Rantířova hráli cimrmanovskou pohádku Dlouhý, Široký a Krátkozraký. Výtěžek...

PŘEHLED: Pro vodu do cisterny. Odstávka kvůli poruše vodovodu se v Jihlavě dotkne řady domácností

Služby města Jihlavy (SMJ) dnes přišly s oznámením, které se týká opravy vodovodního řadu v Okružní ulici. Řada domácností proto musí v pátek 26. dubna počítat s odstávkou pitné vody.

Děti si v Jihlavě mají kde hrát, ale co teenageři? Vedení města řešilo přístupnost hřišť pro mládež

Na úterním zastupitelstvu přišla na přetřes otázka hřišť pro sportování mládeže a dospělých. Ta nejsou vždy v dobrém stavu, možnosti sportování však jsou u škol. Například hřiště u ZŠ Seifertova bylo loni na podzim rekonstruováno za milion a půl.

Žáci útočí na kachny u rybníku na Březinkách, říká muž z Jihlavy. Jednu vytáhl na břeh, už nedýchala

Na sociálních sítích v těchto dnech koluje příspěvek, v němž autor upozorňuje na útoky na divoké kachny. Mají ho mít na svědomí školáci, a to opakovaně. Autor příspěvku Aleš Čáp z Jihlavy veřejnost vyzývá, aby byla více všímavá. Zároveň apeluje...

Vybavení Horácké multifunkční arény bude maximálně za dvě stě milionů. Zastupitelé částku schválili

Horácká multifunkční aréna má stát 1,9 miliardy a vedení města od samého začátku říká, že se jedná o cenu bez vybavení. To vyjde na dvě stě milionů, shodli se na úterním zasedání jihlavští zastupitelé.

Přeplatek nemusí znamenat výhodnou cenu energií

Ceny energií na trhu klesají. Kdy se to zastaví? Čím je to způsobené a jak se tento trend projeví na účtech koncových zákazníků? Odpovídá Petr Švec, generální ředitel společnosti epet.

Meteorologové: Do pátku vydrží chladné počasí a noční mrazy, víkend přinese oteplení až na 20 stupňů

Většinu pracovního týdne vydrží v Česku chladné počasí. Přes den teploty nepřekročí deset stupňů Celsia, v noci a k ránu bude dál mrznout, ve vyšších polohách sněžit. Až před víkendem se začne oteplovat, v neděli se už teploty budou pohybovat...

Stavba plaveckého bazénu ve Vodním ráji pokračuje rychlým tempem. Na podzim bude hotovo

Stavbaři již dokončují hrubou stavbu plaveckého bazénu ve Vodním ráji, který se má otevřít letos na podzim. Bude mít pětadvacet metrů na, tři dráhy a bude zastřešený.

V Jihlavě jezdí už 25 let bezbariérové trolejbusy. V neděli to oslavili tematickými retrojízdami

Čtvrt století už jezdí v jihlavské MHD nízkopodlažní vozidla. V neděli si v krajském městě tento významný milník připomněli oblíbenými retrojízdami. Trolejbusy se mohli zájemci svézt dopoledne i odpoledne, program byl i v areálu dopravního podniku.

Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.