Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie si posvítí na podnapilé řidiče

Policie udělá razii na opilce. Za volant totiž usedá stále více podnapilých osob. A tak o nadcházejícím víkendu musí řidiči počítat s častějšími policejními kontrolami, které na ně budou čekat po celém kraji.

Policisté Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina zaznamenali v poslední době výrazný nárůst počtu řidičů přistižených při řízení pod vlivem alkoholu nebo omamných a psychotropních látek. A právě na to policisté reagují vyhlášením dopravně bezpečnostní akce. Jak uvedla tisková mluvčí Dana Čírtková, akce bude probíhat po celý nadcházející víkend na území celého kraje a policisté se zaměří především na kontrolu řidičů, zdali nepožívají před jízdou alkoholické nápoje nebo neusedají za volant pod vlivem jiných návykových látek.

Ze statistických údajů vyplývá, že při policejních kontrolách v roce 2014 policisté zjistili celkem 1 533 řidičů, kteří řídili vozidlo pod vlivem alkoholu nebo pod vlivem omamných a psychotropních látek. Ve srovnání s rokem 2013 se jednalo o nárůst o 313 řidičů, což představuje nárůst o více než jednu čtvrtinu. V loňském roce policisté při vyšetřování dopravních nehod v našem kraji zjistili, že celkem 211 viníků dopravních nehod  řed jízdou požilo alkoholické nápoje nebo byli pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Ani v letošním roce není situace s podnapilými řidiči nijak příznivá. „Navíc jsme při vyšetřování letošních dopravních nehod zjistili, že celkem 25 viníků nehod bylo pod vlivem alkoholu nebo drog. Další řidiči, kteří byli v silně podnapilém stavu, byli přistiženi policisty, kteří prováděli běžný výkon služby,“ uvedla Čírtková.

Proto se do dopravně bezpečnostní akce o nadcházejícím víkendu zapojí dopravní i pořádkoví policisté z celého krajského ředitelství, kteří se zaměří na kontroly nejen na dálnici D1 a silnice prvních tříd, ale také na ostatní komunikacích všech tříd v našem kraji, a to i na silnicích, které vedou do menších obcí kraje.

V průběhu celého víkendu, zejména v noci, budou policisté kontrolovat všechny účastníky silničního provozu, zda dodržují všechna platná ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Při zjištění přestupků musí řidiči počítat s přísnými sankcemi.

Štítky policie, akce, Kraj Vysočina, alkohol, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie si posvítí na podnapilé řidiče | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.