Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý řidič na D1 ve vysoké rychlosti naboural do jiného auta. Navíc vyjel bez dálniční známky

Opilý řidič v neděli 6. října krátce před 21. hodinou způsobil dopravní nehodu na dálnici D1. Při testu na alkohol se ukázala hodnota kolem 2,5 promile. Událost, kterou má na svědomí třiašedesátiletý muž, se stala na 120. kilometru ve směru jízdy na Brno.

Na místo dopravní nehody byla vyslána policejní hlídka z dálničního oddělení Velký Beranov.

„Policisté prvotním šetřením na místě zjistili, že třiašedesátiletý řidič s osobním vozidlem Hyundai I10 se při jízdě po dálnici plně nevěnoval řízení, nepřizpůsobil rychlost jízdy a přední částí vozidla narazil do zadní části osobního vozidla tovární značky Audi A6. Policisté provedli dechové zkoušky u obou řidičů. V případě řidiče osobního vozidla, který nehodu zavinil, byl její výsledek pozitivní -  2,50 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 2,44 promile alkoholu v dechu,“ uvedla k nehodě Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Skončil na záchytce 

Policisté řidiče zajistili a převezli k vystřízlivění na jihlavskou záchytku, k tomu mu zadrželi řidičský průkaz. Ohledáním vozidla Hyundai policisté zjistili, že řidič neměl na vozidle řádně vylepenou dálniční známku.

U řidiče druhého vozidla byla dechová zkouška negativní. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn. Oba řidiči ve svých autech cestovali v době nehody sami. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech dosáhla částky 60 tisíc korun.

„Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov ve věci zahájili úkony trestního řízení a řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala závěrem Čírtková.

Foto Policie ČR

Štítky dálnice, D1, nehoda, alkohol, Dálnice D1, dopravní nehoda, Brno, osobní vůz, Velký Beranov, Hyundai i10, Hyundai, Audi A6

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič na D1 ve vysoké rychlosti naboural do jiného auta. Navíc vyjel bez dálniční známky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.