Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidiče v Jihlavě čekají hned dvě dopravní omezení. Platit začnou už od tohoto pátku

Řidiči se s blížícím podzimem musí připravit na další dopravní omezení. Tentokrát se bude týkat frekventované silnice z Jihlavy do Velkého Beranova. Ta bude od 14. do 16. září zcela uzavřená.

Omezení však lze očekávat již 13. září, kdy budou na úseku řídit dopravu semafory, které zde zůstanou i po 16. září, a to až do 31. října.

Uzavírka se bude týkat i městské hromadné dopravy, stejně jako linkových autobusů, a to následovně:
- Po dobu uzavírky se přemístí dopravní obsluha zastávek Hradební, Brněnský kopec, Helenín zastávka, Helenín a Na Člunku na stávající zastávku Autobusové nádraží 
- Po dobu uzavírky se přemístí dopravní obsluha zastávek Velký Beranov – Nové Domky na stávající zastávku Velký Beranov.

„Celkem 655 metrů silnice bude uzavřeno kvůli stavbě jihovýchodního obchvatu. Investorem stavby je Kraj Vysočina, odbor dopravy Magistrátu města Jihlavy uzavírku povolil a poté o ní informoval,“ vysvětluje Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Na dálnici i bez známky 

Řidiči, kteří budou uvedenou silnici chtít využít, budou muset jet po objízdné trase. Ta povede přes dálnici D1. Šoféři kteří nemají dálniční známku, se nemusí bát. Mezi exity 112 a 119 bude možné jezdit do konce října bez zpoplatnění.


Nakonec se zpožděním. Rozšíření Hradební ulice o BUS pruh bude dokončeno nejdříve v září

Optimistické předpoklady se nepotvrdily. Ještě před čtrnácti dny se zdálo, že rekonstrukce kanalizace pod vznikajícím BUS pruhem plánovaný termín rozšíření silnice Hradební ulici nijak neovlivní. Nyní však vyšlo najevo, že dokončení stavebních...

To však není jediné omezení, na které se musí řidiči v krajském městě připravit. „Další uzavírka, která se však týká jen nákladních aut nad 3,5 tuny, začne 13. září platit také na ulici Hradební. Rozšíření vozovky se blíží ke konci, a tak je nutno během posledního měsíce položit na silnici nový asfalt,“ dodává Hrdličková. Objízdná trasa pro nákladní vozy je stanovena přes ulici Brněnskou, Okružní a Jiráskovu.

Foto Drbna

Štítky uzavírka, objížďka, oprava, omezení, MHD, Jihlava, silnice, Velký Beranov, Helenín, Nové Domky, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče v Jihlavě čekají hned dvě dopravní omezení. Platit začnou už od tohoto pátku | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.