Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nad silnicí I/38 létal policejní vrtulník. Akce Vrtule odhalila hlavně nesprávná předjíždění

Policisté ve čtvrtek 5. září kontrolovali v rámci dopravně bezpečnostní akce Vrtule řidiče a celkový provoz na silnici I/38 mezi Havlíčkovým Brodem a Golčovým Jeníkovem. Do akce se zapojilo šest policejních hlídek a také policejní vrtulník.

„Cílem akce bylo reagovat zvýšeným dohledem na negativní vývoj dopravní nehodovosti a přísně postihovat chování řidičů, kteří nerespektují zákonná ustavení zákona o provozu na pozemních komunikacích,“ uvedla Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Policisté v rámci akce kontrolovali chování řidičů na silnici I/38 mezi Havlíčkovým Brodem a Golčovým Jeníkovem. Právě na této silnici je poměrně silný provoz a často zde dochází k vážným dopravním nehodám. Například před nedávnem - v pondělí 26. srpna - zde při hromadné nehodě čtyř vozidel zemřeli dva lidé.


Nehoda hned několika vozidel, která má fatální následky, se stala dnes ráno po půl osmé na silnici I/38 u Radostína na Havlíčkobrodsku. Dva lidé přišli o život, další tři se těžce zranili.

„I když vyšetřování této tragické nehody nebylo ze strany kriminalistů ještě ukončeno, s největší pravděpodobností na vině této nehody je nesprávné předjíždění ze strany řidiče osobního vozidla,“ dodala k tragédii Čírtková.

Vrtule, jak byla čtvrteční akce nazvaná, se konala od 9:00 do 11:00. I když byly hlídky viditelně u silnice ve vozidlech v barvách Policie ČR, a tím měla akce také preventivní charakter, přesto policisté zjistili celkem dvanáct přestupků, které vyřídili uložením pokuty v příkazním řízení na místě.

„Z tohoto počtu se ve čtyřech případech jednalo o nesprávné přejíždění. Podobné akce budou pokračovat i na jiných místech našeho kraje,“ dodala závěrem policejní mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky Vrtule, kontrola, policie, doprava, vrtulník, silnice, Havlíčkův Brod, Golčův Jeníkov, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad silnicí I/38 létal policejní vrtulník. Akce Vrtule odhalila hlavně nesprávná předjíždění | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.