Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dopravní hřiště projde modernizací za 21 milionů. V novém kabátě bude i s občerstvením a půjčovnou elektrokol

Celkem 21 milionů korun poputuje na modernizaci jihlavského dopravního hřiště. Největší porci "ukousne" demolice stávající a výstavba nové jednopodlažní budovy. Chystají se však další změny ve fungování a větším využití pro volnočasové aktivity občanů.

Současná dvoupodlažní objekt ze sedmdesátých let dosluhuje a její demolice a nahrazení moderní bezbariérovou budovou bude představovat největší díl z předpokládaných výdajů, které dohromady činí 21 milionů. Kromě toho proběhne i rekonstrukce celého hřiště. Začátek prací nastane během příštího roku, dokončení je plánováno na rok 2021.

Cílem vedení města je zároveň naplnit potenciál tohoto prostoru. Zatímco dopoledne by měla probíhat výuka pro školy, v odpoledních hodinách zde budou vítány rodiny s dětmi. Zvažuje se možnost občerstvení a pro zájemce z řad veřejnosti půjčovna kol, a to i s elektrickým pohonem, které bude moci využít i mimo prostory hřiště. 

Novinkou bude také to, že dopravní hřiště bude spravovat městská policie, jejíž člen by měl dohlížet mimo jiné i na to, aby mezi malými cyklisty nepobíhali psi. V areálu nebudou chybět ani kamery.  

Foto zsdemlovaji.cz

Štítky Jihlava, dopravní hřiště, modernizace, kabát, demolice

Dopravní hřiště projde modernizací za 21 milionů. V novém kabátě bude i s občerstvením a půjčovnou elektrokol | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.