Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nakonec se zpožděním. Rozšíření Hradební ulice o BUS pruh bude dokončeno nejdříve v září

Optimistické předpoklady se nepotvrdily. Ještě před čtrnácti dny se zdálo, že rekonstrukce kanalizace pod vznikajícím BUS pruhem plánovaný termín rozšíření silnice Hradební ulici nijak neovlivní. Nyní však vyšlo najevo, že dokončení stavebních prací se prodlouží minimálně do září.

Při sanaci plochy pod povrchem nového jízdního pruhu na Hradební ulici museli jít pracovníci zhotovitele stavby z důvodu nevyhovujících zátěžových zkoušek o 15 centimetrů níže, kde objevili kanalizační infrastrukturu ve špatném technickém stavu. Kvůli stanovení dalšího postupu musely být práce pozastaveny a dokončení stavby se tak prodlouží minimálně do září, namísto původně plánovaného konce července.

PSALI JSME: Práce na rozšíření Hradební ulice o BUS pruh již několik týdnů stojí kvůli špatné kanalizaci

Ještě předminulý týden přitom nebyly vyhlídky vůbec špatné. „Přeložka kanalizace bude hotová nejpozději do 14 dnů a zaplatí ji město,“ popisoval tehdejší situaci tiskový mluvčí města Jihlavy Jaroslav Šnajdr. Nyní se ukazuje, že jen dodací lhůty kanalizačního potrubí jsou zhruba tři týdny, což nutně věde k prodloužení stavby.

Co však zůstává, je fakt, že o realizaci této předložky se postará město Jihlava, aby se mohlo pokračovat co nejrychleji. Původní investice do komunikace přesahovala 9 milionů 200 tisíc korun, dodatečné stavební práce investici navýší přibližně o dalších 300 tisíc korun.

Frekventovaná komunikace se dočká rozšíření ke křižovatce s ulicí Znojemskou, v pravém pruhu ve směru od Brněnského mostu vznikne BUS pruh zejména kvůli zlepšení plynulosti provozu pro vozy MHD. Veškeré stavební úpravy ulice z větší části zaplatí jihlavská radnice, přes dva miliony přispěje Kraj Vysočina. Zakázku získala společnost Porr, která nabídla nejpříznivější cenu.

Foto Dalibor Mašek | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, Hradební, MHD, BUS pruh, kanalizace, Porr

Nakonec se zpožděním. Rozšíření Hradební ulice o BUS pruh bude dokončeno nejdříve v září | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.