Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Chcete vidět mrtvé lidi? Vyfotit si je? Německý policista vyškolil českého řidiče

Statisíce shlédnutí získalo během krátké doby video, na kterém němečtí policisté „školí“ českého a maďarského řidiče. Důvodem je jejich chování, které by v našich končinách bylo považováno za neetické a u našich západních sousedů za nezákonné. Oba řidiči si totiž natáčeli místo tragické nehody, ke které došlo v úterý u Norimberku.

Na videu, které přinesl bavorský server rozhlasu BR24, je jasně vidět, jak policista umravňuje nejprve českého řidiče dodávky a poté jeho maďarského kolegu, který kolem místa nehody projížděl v kamionu. „Odkud jste, z Maďarska? Z Polska?" ptá se německý dopravní policista řidiče, který odpovídá, že je Čech.

Policista se naštval poté, co oba řidiči čekající v koloně začali zásah záchranářů fotit a natáčet. „Chcete vidět mrtvé lidi? Vyfotit si je?“ zeptal se policista řidičů a dodal: „Teď musíte zaplatit 128,50 eura pokutu, protože jste fotil místo nehody.“ 

Oba zmínění řidiči si fotili nehodu mezi městy Roth a Norimberk, při které zahynul sedmačtyřicetiletý řidič kamionu. Ten byl podle policie zároveň viníkem nehody.

Tvrdé postihy zavedlo Německo v roce 2018 pro takzvané čumily, tedy ty řidiče a jejich spolujezdce, kteří jedou kolem dopravní nehody, filmují, fotografují a omezují dopravu. Od nového roku se výrazným způsobem zpřísnily tresty. Hříšník může skončit až na rok ve vězení nebo zaplatí pokutu až 200 eur.  
 

Autoři | Foto BR24

Štítky nehoda, policie, natáčení, řidič, Norimberk, Polsko, Maďarsko, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Chcete vidět mrtvé lidi? Vyfotit si je? Německý policista vyškolil českého řidiče | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.