Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pozor, v sobotu se uzavře Jihlavský tunel. Řidiči budou muset využít objížďky

, aktualizováno 22. května 2019, 13:29

Pokud plánujete během nadcházejícího víkendu pro své cestování využít Jihlavský tunel, pak zbystřete. Služby města Jihlavy (SMJ), které ho provozují, ho v sobotu 25. května v doprovodu policie v 7:30 uzavřou. Důvodem je jeho pravidelná údržba.

„Tunel bude uzavřen z důvodu mytí, kontroly a případných nutných oprav technologických zařízení. Zavírat se bude na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava. SMJ začnou od 8:00 hodin s mytím tunelu, čištěním kanalizace a výměnou vadného osvětlení,“ vysvětluje Martin Málek, mluvčí SMJ.

Tunel v Jihlavě je sypaný, délku má 307 metrů a zahájil svůj zkušební provoz 1. 7. 2004. Během 1 hodiny projede oběma směry přibližně na 600 osobních a nákladních vozidel, které směřují zejména na D1 nebo Znojmo a Vídeň.

Následovat budou odborné práce na elektronickém zařízení tunelu, kontrolách elektroinstalace, a to včetně jeho revizí. Provede se kontrola stavu rozvaděče řídicí signalizace, SOS skříní, pasportizace signálů, kabelových šachet v tunelu, čisticích šachet a kanalizačních poklopů, nosných konstrukcí osvětlení, portálových konstrukcí semaforů, stavu uzemnění a měření bludných proudů.

PSALI JSME: Měření v Jihlavském tunelu má první výsledky. Pokutováno je v průměru 50 řidičů denně

Řidiči po dobu uzavírky, která potrvá do nedělních 16 hodin, budou moci využívat objízdné trasy. „Objízdná trasa bude schválena dotčenými orgány a bude vytyčena podle potřebné dokumentace. Stanovená objížďka bude vedena po dvou objízdných trasách. První trasa povede od Pelhřimova po ulicích Žižkova, U Cvičiště, Hamerníkova a Jiráskova. Druhá trasa povede po přivaděči od D1 a následně po ulicích Jiráskova, Hamerníkova,  U Cvičiště a Žižkova. Obě trasy budou řádně označené dopravním značením, které rozmístí na místní komunikace SMJ,“ doplňuje pokyny pro řidiče Martin Málek.

Otevření Jihlavského tunelu je naplánované na neděli 26. května v 16 hodin.

Foto www.smp.cz

Štítky Jihlavský tunel, uzavření, údržba, objížďka, SMJ, tunel, Jihlava, Martin Málek, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D1, Žižkov, Vídeň, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor, v sobotu se uzavře Jihlavský tunel. Řidiči budou muset využít objížďky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.