Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Obchvat Nového Veselí: Skoro šest kilometrů nové silnice už má v terénu viditelnou trasu

Jarní start má za sebou stavba obchvatu Nového Veselí na krajské silnici II/353. 5,5 kilometru nové komunikace zahrnující výstavbu mostu přes řeku Oslavu, převede rostoucí dopravní zatížení z centra městyse Nové Veselí a obce Budeč na Žďársku. Okružní křižovatka navíc na obchvat napojí i nedaleké Březí nad Oslavou.

„Na projekt II/353 Nové Veselí  obchvat s celkovými výdaji 350 milionů korun jsme získali příslib evropské dotace z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši téměř 270 milionů korun, což realizaci této důležité krajské investiční akce významně uspíšilo. Pokud vše bude probíhat podle našich plánů, měla by být stavba předána do předčasného užívání na přelomu října a listopadu příštího roku,“ informoval náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla.

Stavba obchvatu Nového Veselí je specifická svým vedením téměř ideálním terénem. V tuto chvíli je podle Jana Hyliše, radního Kraje Vysočina pro oblast dopravy, nová trasa obchvatu kompletně odhumusována a střídavě jsou aplikovány tři metody zásadně zlepšující vlastnosti násypů. Stav podloží nového obchvatu je velice proměnný a na několika stovkách metrů stavbaři využívají například kamenité násypy, vápnění nebo zakládání geobuněk, které stabilizují terén ohrožovaný vodní erozí.

PSALI JSME: Brzy budou zahájeny práce na obchvatu Nového Veselí. Řidičům bude sloužit v listopadu 2020 

Jediným letošním dopravním omezením, které si stavba obchvatu vyžádá, bude v srpnu 2019 uzavření silnice III/35311 z Nového Veselí do Březí nad Oslavou. Důvodem bude výstavba výše uvedené okružní křižovatky. Objízdná trasa do Březí nad Oslavou povede přes Bohdalov a Pokojov. Dopravní omezení na současné silnici II/353 jsou avizována až v příštím roce, kdy na ni bude napojen nový obchvat.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky obchvat, Nové Veselí, doprava, stavba, silnice, terén, Březí nad Oslavou, okres Žďár nad Sázavou, Budeč, Oslava, Kraj Vysočina, Martin Kukla, Jan Hyliš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Nového Veselí: Skoro šest kilometrů nové silnice už má v terénu viditelnou trasu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.