Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Motorkáři vyrazí na společnou vyjížďku. Cílem je bezplatný vstup na jihlavský polygon

Začněme spolu aneb kolama dolů. To je název preventivní akce, jejíž druhý ročník se bude na Vysočině konat v sobotu 18. května. Zaměří se na bezpečnost motorkářů. Sraz je na parkovišti u Ski Hotelu v Novém Městě na Moravě.

Společným cílem akce je stejně jako loni pokusit se zvýšit bezpečnost řidičů motocyklů v silničním provozu. Dokázat správně zvládnout krizové momenty, které mohou v silničním provozu nastat, s řadou instruktorů a dopravních policistů na polygonu bude pro účastníky určitě velmi přínosnou zkušeností,“ uvedl Pavel Doležal, komisař odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina, která je koordinátorem jízdy v našem kraji.

Akce má především preventivní charakter, neboť v průběhu loňského roku zemřelo na českých silnicích 86 řidičů motocyklů a dva jejich spolujezdci, což je ve srovnání s rokem 2017 výrazný nárůst.  

Sraz přihlášených motocyklistů, kteří se chtějí do akce a společné vyjížďky zapojit, bude v sobotu 18. května v 9:00 na parkovišti u Ski Hotelu v Novém Městě na Moravě. Po nutných formalitách bude v 10:00 společný odjezd kolony motocyklů za doprovodu policejních hlídek, policisté pojedou rovněž na motorkách.

„Příjezd na polygon je plánován na 12. hodinu, kde budou mít dveře otevřené i ostatní motorkáři, kteří se společné jízdy z kapacitních důvodů nemohli zúčastnit.  Po dojetí do výcvikového centra na jihlavský polygon se účastníci jízdy mohou zapojit do připraveného programu.  Preventivní akci, která postupně probíhá v rámci celé České republiky, připravilo Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia České republiky ve spolupráci s Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR,“ uvedla další podrobnosti Dana Čírtková, mluvčí policistů.

 V rámci projektu proběhne, stejně jako v loňském roce, devět společných jízd s následnou bezplatnou ukázkou výcviku na polygonu.

Na jednotlivé jízdy se mohou účastníci hlásit prostřednictvím formuláře. Kapacita je omezená, jízdy se může zúčastnit pouze 250 motorkářů.

Foto Policie ČR

Štítky motorka, polygon, vyjížďka, prevence, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě, motocykl, dopravní policie, Pavel Doležal, Česko, Policejní prezidium České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkáři vyrazí na společnou vyjížďku. Cílem je bezplatný vstup na jihlavský polygon | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.