Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Velikonoce na silnicích Vysočiny: Stalo se 45 nehod. Policie zkontrolovala 2301 řidičů

Na Vysočině se o Velikonocích od pátku do pondělí stalo 45 nehod, o 22 víc než loni. Jeden člověk se těžce zranil, dalších 11 lidí mělo lehké zranění. Nehody způsobily škodu přes dva miliony korun. Za čtyři sváteční dny policisté v kraji zkontrolovali 2301 aut. Zjistili 325 přestupků, většinu vyřešili pokutou. V tiskové zprávě to dnes uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dva řidiči, kteří o svátcích havarovali, před jízdou podle policie pili alkohol. Jedním byl třicetiletý muž, který naboural před nedělní půlnocí v obci Dobrohostov na Havlíčkobrodsku. V zatáčce dostal s autem smyk, sjel ze silnice a narazil do značky a do stromu. Sám se lehce zranil, jeho spolujezdec byl zraněn těžce, uvedla mluvčí. Řidič nadýchal 1,87 promile.

Pod vlivem alkoholu bylo i dalších pět řidičů, které policisté o svátcích kontrolovali. Překročení povolené rychlosti se týkalo 87 přestupků, 57 přestupků se dopustili řidiči kvůli špatnému technickému stavu auta a 28 přestupků bylo kvůli nepoužití bezpečnostních pásů nebo zádržného systému. Z 325 přestupků vyřešili policisté 311 na místě uložením pokuty, zbylé předali do správního řízení.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Velikonoce, doprava, policie, kontrola, silnice, Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, Dobrohostov, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce na silnicích Vysočiny: Stalo se 45 nehod. Policie zkontrolovala 2301 řidičů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.