Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dálnice D1 je v úseku Velký Beranov - Měřín po noční demolici mostu opět průjezdná

Dálnice D1 je na Vysočině po nočním bourání nadjezdu na 121. kilometru u Kozlova znovu obousměrně průjezdná. Provoz se v opravovaném úseku mezi Velkým Beranovem na 119. kilometru a Měřínem na 134. kilometru zastavil v pátek po 20. hodině, celá demoliční akce trvala více než třináct hodin.

Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jana Studeckého zůstane kvůli dokončovacím pracím až do pondělí do 14 hodin průjezdný každým směrem jen jeden jízdní pruh dálnice. Stejné omezení čekalo řidiče kvůli přípravě demolice v pátek odpoledne. Obešlo se bez komplikací.

Stavbaři během uzavírky zbourali nadjezd postavený na konci 70. let, vedla po něm silnice. Nový nadjezd bude podle mluvčího ŘSD Jana Studeckého řidičům k dispozici na konci letošního roku. Po dobu uzavírky museli řidiči z D1 z vymezeného úseku sjíždět. Objížďka vedla po souběžné silnici II/602.

Demolice nadjezdu souvisí s rekonstrukcí tohoto úseku dálnice mezi Velkým Beranovem na Jihlavsku a Měřínem na Žďársku, již ŘSD zahájilo počátkem tohoto měsíce. Zakázku za 1,888 miliardy korun dostaly firmy Strabag, Metrostav a Eurovia CS. Práce na tomto úseku dlouhém 14,7 kilometru D1 mají být hotové do listopadu 2021.

Foto David Pik | Zdroj ČTK

Štítky Velký Beranov, Měřín, most, demolice, dálnice, D1, Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, Kraj Vysočina, Kozlov, Strabag, Metrostav, Eurovia CS, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnice D1 je v úseku Velký Beranov - Měřín po noční demolici mostu opět průjezdná | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.