Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dálnice D1 u Velkého Beranova bude v noci stát 14 hodin kvůli bourání nadjezdu

Provoz na opravovaném úseku dálnice D1 mezi Velkým Beranovem na 119. kilometru a Měřínem na 134. kilometru přeruší v noci z dneška na sobotu bourání nadjezdu u Kozlova. Přípravné práce stavbaři zahájí odpoledne, úplná uzavírka začne dnes ve 20:00. Skončit by podle informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) měla do sobotních 10:00. Auta budou v obou směrech jezdit po objízdné trase, která převážně povede po silnici II/602 souběžné s dálnicí.

Rekonstrukce dálnice mezi Velkým Beranovem na Jihlavsku a Měřínem na Žďársku byla zahájena počátkem tohoto měsíce.

Zakázku za 1,888 miliardy korun bez daně od ŘSD dostaly firmy Strabag, Metrostav a Eurovia CS. Práce na těchto 14,7 kilometru D1 mají být hotovy do listopadu 2021.

Dopravu částečně omezí i přípravné a dokončovací práce spojené s demolicí. Auta kvůli nim budou tímto úsekem projíždět v obou směrech jedním jízdním pruhem až do pondělních 14:00.

Nadjezd z konce 70. let potřebuje ŘSD přestavět kvůli rozšiřování dálnice. Nový nadjezd má být hotov do konce roku.

„Rozhodně nám bude chybět. Je to směr z Kozlova na Žďár, takže jsme teď na tu stranu odříznutí," uvedla starostka Kozlova Eva Malá. V Kozlově žije 470 lidí. Vyrovnávat se podle starostky letos musí s uzavírkami na třech výjezdových silnicích. „Takže můžeme jet jen směrem na (silnici) 602 a po ní směr Jihlava nebo Brno," uvedla. Podle upraveného jízdního řádu budou přes Kozlov jezdit i linkové autobusy.

Autoři | Foto mdcr.cz

Štítky D1, dálnice, omezení, uzavírka, nadjezd, rekonstrukce, Dálnice D1, Velký Beranov, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Kozlov, Měřín, Strabag, Metrostav, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnice D1 u Velkého Beranova bude v noci stát 14 hodin kvůli bourání nadjezdu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.