Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči na Vysočině zasahovali u deseti dopravních nehod, vyprošťovali zapadlá auta

Teploty pod nulou a sníh, který na Vysočině napadl v noci z pondělka na úterý, přidělaly práci hasičům. Během úterního rána a dopoledne museli zasahovat u deseti dopravních nehod a dalších osmi technických zásahů, v podobě vyprošťování vozidel z příkopů. Při nehodách se zranili čtyři lidé. Nejvíce práce měli hasiči na Třebíčsku a Jihlavsku.

K první hlášené dopravní nehodě vyjížděli již kolem půl páté ráno profesionální hasiči z Moravských Budějovic. Na komunikaci spojující Moravské Budějovice a Jaroměřice nad Rokytnou havarovalo osobní auto. Nehoda se obešla bez zranění.

O půl páté přijali hasiči na tísňové lince oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla u Budíkovic na Třebíčsku. Na místě zasahovali třebíčští profesionální hasiči, kteří vůz z příkopu vyprostili zpět na silnici. I tato nehoda se obešla bez zranění.

Před pátou hodinou byla hlášená nehoda u Vladislavi. Zde bourala dodávka, která skončila převrácená na boku. Došlo zde ke zranění řidiče, převzali si ho zdravotníci. K nehodě vyjeli hasiči z Náměště nad Oslavou.

Před půl sedmou byla jednotka profesionálních hasičů z Moravských Budějovic vyslána k dopravní nehodě osobního vozidla v Litohoři. Nehoda se obešla bez zranění. Došlo však k poškození sloupu nízkého napětí a na místo události byli povoláni pracovníci energetické společnosti.

Na Pelhřimovsku se bouralo kolem půl páté u obce Heřmaneč, ani tady se nikdo nezranil. Při nehodě však došlo k úniku provozních kapalin z havarovaného vozu. Hasiči únik zlikvidovali speciálním sorbentem. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Kamenice nad Lipou společně s počáteckými dobrovolnými hasiči.

Problémy na silnici byly také na Havlíčkobrodsku. Ve čtvrt na šest vyjížděli hasiči z Havlíčkova Brodu k nehodě na silnici u obce Veselý Žďár, nikdo zde nebyl zraněný.

Nenudili se ani hasiči sloužící na Jihlavsku. Po půl sedmé ráno se v Jihlavě, místní části Pávov, střetla dvě osobní vozidla. Při nehodě se nikdo nezranil. Zasahující jednotka profesionálních hasičů v Jihlavě provedla na havarovaných vozidlech protipožární opatření a místo události technicky zabezpečila.

Dvě osobní auta bourala před sedmou hodinou u Jamného na Jihlavsku. Na místo události vyjeli jihlavští a polenští profesionální hasiči. Jedno z aut skončilo v rybníčku. Bylo proto nutné použít i jeřáb, který vozidlo vyprostil. Komunikace v místě byla uzavřena a tvořily se kolony. Na stejné silnici došlo i k řadě dalších drobnějších dopravních nehod.

Problémy se nevyhnuly ani Žďársku. V sedm hodin se bouralo u Radňovic. Při nehodě se zranili dva lidé v osobním autě  a skončili v péči zdravotníků. U nehody zasahovali hasiči ze Žďáru, havarované auto zabezpečili, skončilo totiž převrácené na boku.  

Kolem půl osmé vyjížděli hasiči z Bystřice nad Pernštejnem do Stříteže na Žďársku, bourala zde řidička s osobním autem, skončila v příkopu. I ona se zranila a do péče si ji vzali zdravotníci. 

Zapadlá auta komplikovala provoz na řadě komunikací. Zásah hasičů byl nutný u Hamrů nad Sázavou, Boňova, Laštoviček, Otína, Jamného, Náměště nad Oslavou, Jinošova a Třeště.

Foto Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina

Štítky dopravní nehoda, havárie, Kraj Vysočina, silnice, okres Jihlava, okres Třebíč, Moravské Budějovice, Jaroměřice nad Rokytnou, Náměšť nad Oslavou, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na Vysočině zasahovali u deseti dopravních nehod, vyprošťovali zapadlá auta | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.