Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přes noc nasněžilo, ale po chemickém ošetření jsou silnice mokré

Na Vysočině v noci na dnešek napadlo i přes deset centimetrů sněhu, teploty se drží kolem nuly. Silnice v celém kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření mokré, místy s rozbředlým sněhem, silnice nižších tříd jsou mokré nebo je pokrývá ujetý sníh posypaný drtí.

Silničáři měli venku 92 sypačů. „Nejlepší situace je momentálně na Havlíčkobrodsku, naopak nejhorší na Třebíčsku, kde bylo v okolí města Třebíč hlášeno až 13 centimetrů sněhu,“ uvedl dispečer krajské správy a údržby. Neprůjezdné úseky ale neměl v 06:30 hlášeny. Sníh by podle něj mohl dopoledne tát.

Nehoda nákladního auta a dodávky se podle serveru Jedeme.cz stala kolem 06:00 na silnici číslo 19 u Pohledu na Havlíčkobrodsku. Místo bylo s opatrností průjezdné jedním pruhem.

Se sněžením, místy vydatným, by podle meteorologů měli řidiči na Vysočině počítat i přes den. Srážky budou slábnout později odpoledne a večer. Teploty odpoledne vystoupí nejvýše ke dvěma stupňům Celsia.

Foto commons.wikimedia.org | Zdroj ČTK

Štítky silnice, Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, Třebíč, okres Třebíč, Pohled

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes noc nasněžilo, ale po chemickém ošetření jsou silnice mokré | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.