Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj v tomto roce opraví poslední kilometry silnice Jihlava – Pelhřimov

Kraj Vysočina letos dá opravit poslední dvě části silnice mezi Jihlavou a Pelhřimovem. Celkem tento tah II. třídy měří 30 kilometrů. Opravit ho zbývá v úsecích Dušejov – Hubenov a Olešná – Strměchy. Stavební práce začnou počátkem května najednou v obou místech, uvedl dnes radní kraje pro dopravu Jan Hyliš (ČSSD).

Obě stavby s celkovým rozpočtem 110 milionů korun musí stavbaři zprovoznit do konce října. „Osobní a autobusová doprava bude v dotčených úsecích řízena semafory, nákladní doprava bude vedena po trase Pelhřimov - Humpolec - Jihlava," uvedl radní Jan Hyliš k chystaným dopravním omezením.

O výběru dodavatele staveb ze tří nabídek dnes rozhodla krajská rada. Vítěze kraj zatím nezveřejnil s odkazem na to, že ještě běží lhůta pro odvolání. Na stavby kraj požádal o dotaci v evropském programu IROP. Pokud dotaci nedostane, zaplatí je z loňského přebytku svého hospodaření.

Silnici II/602 mezi Jihlavou a Pelhřimovem začal kraj rekonstruovat před osmi lety. Stavby zatím stály 446 milionů korun dotovala je Unie. Poslední dokončenou akcí je oprava průtahu obcí Olešná provedená před dvěma lety.

Mezi obcemi Olešná a Strměchy budou stavbaři opravovat 2,5 kilometru silnice. Na výjezdu z Olešné na Jihlavu přibude 350 metrů dlouhý pruh pro předjetí pomalých vozidel. Náročná bude na této trase rekonstrukce propustku u odpočívky. „V tomto místě musí být proveden až čtyři metry hluboký výkop," uvedl Hyliš.

Mezi Dušejovem a Hubenovem čeká rekonstrukce 1,8 kilometru silnice. Dělníci tam mírně narovnají dva silniční oblouky, odbočovací pruhy u Dušejova přibudou směrem k čerpací stanici a k zemědělskému družstvu.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky oprava, silnice, Jihlava, Pelhřimov, Kraj Vysočina, Jan Hyliš, Olešná, Hubenov, Dušejov, ČSSD, Strměchy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj v tomto roce opraví poslední kilometry silnice Jihlava – Pelhřimov | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.