Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidé cestující po dálnici D1 musí o víkendu počítat s omezením. Bude se demolovat nadjezd

Řidiči, kteří budou během víkendu cestovat po dálnici D1, musí mezi exitem 21 Mirošovice a exitem 90 Humpolec počítat s dopravním omezením. Důvodem jsou stavební práce související s modernizací. Bude se totiž demolovat dálniční nadjezd u Mirošovic na 22,2. kilometru. Omezení potrvá od sobotního večera do nedělního rána.

„Úplná uzavírka dálnice D1 v obou směrech je plánována mezi Humpolcem a Mirošovicemi od soboty 16. března od 18 hodin do neděle 17. března do 8 hodin pro vozidla nad 12 tun. Objízdná trasa bude stanovena pro vozidla nad 12 tun  -  povede obousměrně  z exitu 90 Humpolec po silnici I/34 - I/19 - dálnici D3 - silnici I/3 - a na exitu Mirošovice najedou vozidla zpět na dálnici D1,“ vysvětluje nutná dopravní opatření Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Vozidla do 12 tun také budou muset využít objízdnou trasu, a to v obou směrech. Z exitu 21 Mirošovice řidiči pojedou po silnici II/112 a pak po silnici II/111. Na dálnici najedou na exitu 41 Šternov.

Možnost opustit parkoviště

„Policisté v dostatečném předstihu budou informovat řidiče parkujících nákladních vozidel nad 12 tun na odpočívadlech na 89.kilometru a 84. kilometru směr Praha, aby mohli opustit parkoviště ještě před uzavřením dálnice. Policejní hlídky budou kromě jiného také na sjezdu na 90. kilometru a na silnici I/34 z důvodu dohledu nad případným nerespektováním objízdné trasy pro nákladní vozidla nad 12 tun,“ doplňuje mluvčí.

Do bezpečnostního opatření, které začne v sobotu 16. března v 16.30 a skončí v neděli 17. března ráno, se zapojí policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

Foto Dominik Svoboda

Štítky dálnice, D1, uzavírka, demolice, nadjezd, modernizace, objížďka, trasa, policie, Mirošovice, Dálnice D1, silnice, Humpolec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé cestující po dálnici D1 musí o víkendu počítat s omezením. Bude se demolovat nadjezd | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.