Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Kuriózní nehoda vyřadila světla na křižovatce u jihlavského Tesca. Ve špičce provoz řídí policisté

Pokud jste v posledních hodinách měli cestu k jihlavskému Tescu, tak jste určitě zaznamenali, že jsou na blízké křižovatce vypnuté semafory. Důvodem je kuriózní dopravní nehoda, která se zde stala ve středu 13. března.

Řidiči z Pelhřimova se utrhl u auta vlek, který následně naboural do semaforu a ten zcela zničil. V těchto dnech naši pracovníci provádějí jeho celkovou opravu. Dnes jsme do země zabetonovali speciální koš se šrouby a následně zadláždili komunikaci. Až dojde ke ztvrdnutí betonu, tak se do koše nasadí a přidělá sloup se světelnou signalizací. Vše se potom propojí s řídicí jednotkou křižovatky,“ vysvětluje Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které mají opravu semaforu na starosti.

Světelná signalizace by měla být opravena během pátečního odpoledne, vše ale záleží na venkovní teplotě a celkovém počasí.

„Pokud nastanou nějaké technické problémy nebo se nebude moci ještě osadit sloup, tak se všechny práce dodělají v sobotu 16. března,“ říká Málek a dodává, že v kritických hodinách by nyní nefunkční světelnou křižovatku měli řídit dopravní policisté.

Situace je hlavně ve špičce komplikovaná i pro chodce, což potvrzuje i jeden z kolemjdoucích, který chtěl přejít přes křižovatku. „Přejít tady vyžaduje velkou dávku odvahy,“ komentoval situaci dnes po půl páté odpoledne pětatřicetiletý oslovený muž, který šel nakupovat do Tesca.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky semafor, zařízení, porucha, nehoda, Tesco, křižovatka, provoz, Martin Málek, Pelhřimov, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Kuriózní nehoda vyřadila světla na křižovatce u jihlavského Tesca. Ve špičce provoz řídí policisté | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.