Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Pelhřimovsku ráno sněží, silnice jsou s opatrností sjízdné

Sněhové a dešťové přeháňky a místy mlha dnes ráno komplikují dopravu na Vysočině. nejvíce se vyskytují na Pelhřimovsku. Všechny silnice v kraji jsou podle silničářů se zvýšenou opatrností sjízdné. Na Pelhřimovsku havaroval kamion, u Větrného Jeníkova na Jihlavsku se srazil osobní automobil s autobusem.

„Teploty se v noci pohybovaly kolem nuly, silnice proto udržovalo preventivně po celou noc ve sjízdném stavu 53 sypačů,“ řekl ČTK Jakub Krejčí z dispečinku krajských silničářů. Mokrý sníh začal na Pelhřimovsku padat kolem 20:00, napadlo kolem dvou centimetrů. Na vozovkách tam leží vrstva mokrého rozbředlého sněhu, dohlednost je vlivem srážek snížená. Silnice na ostatním území kraje jsou převážně holé, mokré a sjízdné bez omezení.

U Božejova na Pelhřimovsku sjel krátce před 03:00 pravděpodobně kvůli kluzké vozovce do příkopu kamion. Kolem 05:30 narazil osobní automobil do stojícího autobusu poblíž Kalhova na Jihlavsku. „Dva lidé v autě utrpěli lehčí zranění,“ řekla ČTK krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Během dne bude na Vysočině převážně zataženo, na většině území se může objevit občasné sněžení, na východě kraje budou zpočátku ještě i srážky smíšené. Večer se lokálně může objevit náledí. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem nuly. Mírný severní a během dne čerstvý severozápadní vítr může v nárazech dosáhnout rychlosti až 55 kilometrů v hodině.

Zdroj ČTK

Štítky okres Pelhřimov, silnice, Kraj Vysočina, okres Jihlava, Větrný Jeníkov, Božejov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Pelhřimovsku ráno sněží, silnice jsou s opatrností sjízdné | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.