Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ŘSD opravuje kanalizaci na D1 na Vysočině, namrzala tam voda. Pruh na Prahu je uzavřený

Na 98. kilometru dálnice D1 na Vysočině je havárie kanalizace. Levý jízdní pruh ve směru na Prahu je uzavřen. Omezení zřejmě potrvá do 15:00. Voda se v nejnižším místě původně opravovaného úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem hromadila na vozovce a namrzala už v pátek večer. Stalo se tam několik nehod, jeden člověk se lehce zranil, směr na Brno byl nakrátko zcela uzavřen. Provizorní opravy začaly už v noci, dnes pokračují, řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Levý jízdní pruh ve směru na Prahu je uzavřený kvůli odbagrovávání povrchové kanalizace už od 10:00. ŘSD se podle Rýdla o problému s kanalizací, ze které ve středním dělícím pásů vytékala voda, dozvědělo v pátek před 20:00. „Vzhledem k počasí začala voda namrzat. Byly tam nehody, většinou lehčí. Zranění bylo jenom jedno. Chvíli tam ale byla situace poměrně dramatická,“ řekl Jan Rýdl.

Rekonstrukce kanalizace pod dálnici byla součástí modernizace dálnice D1 mezi 94. a 104. kilometrem za 1,75 miliardy korun, která začala loni na jaře. Nebyla ale dokončená v naplánovaných termínech.

ŘSD po problémech s kolabující dopravou v polovině prosince s původním dodavatelem ukončilo spolupráci. Nyní hledá nového dodavatele, aby mohly práce v létě pokračovat. Od ledna pracovalo ŘSD na zprovoznění původně zúženého úseku.

Policie potvrdila čtyři nehody a jednoho lehce zraněného člověka. Poškozené bylo i auto zasahujících hasičů, do kterého narazil další vůz.

Podle Rýdla je zřejmě kanalizace někde zaslepená nebo ucpaná a vodu neodvádí jak má, proto se v nejnižším místě dálnice hromadí a vytéká na povrch. Nedostatečné odvedení vody z dálnice je jedním z největších nebezpečí na dálnici, řekl Rýdl. V noci nechalo ŘSD ručně prokopat rýhy, kterou by mohla voda odtékat. Provoz nebyl v noci omezen.

Autoři | Foto mdcr.cz

Štítky dálnice, D1, oprava, kanalizace, omezení, havárie, Ředitelství silnic a dálnic, Praha, Dálnice D1, Kraj Vysočina, Brno, Humpolec, Větrný Jeníkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD opravuje kanalizaci na D1 na Vysočině, namrzala tam voda. Pruh na Prahu je uzavřený | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.