Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidiči linkových autobusů by si měli přilepšit. Kraj dopravcům přidá skoro 30 milionů korun

Dopravci, kteří na Vysočině zajišťují základní dopravní obslužnost v linkové autobusové dopravě – třeba do zaměstnání nebo do škol – dostanou od Kraje Vysočina příspěvek navýšený o téměř 29 milionů korun. Peníze by měly být použity na mzdy řidičů linkových autobusů, kteří by tak měli na výplatní pásce najít vyšší částku.

„Zda budou tyto peníze skutečně zaneseny na výplatní pásky konkrétních lidí už Kraj Vysočina bohužel nemůže ovlivnit. Nemáme však důvod se domnívat, že se tak neděje,“ uvedl radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy Jan Hyliš.

V roce 2019 ujedou autobusoví dopravci pro Kraj Vysočina v závazku veřejné služby zhruba 18,5 milionu kilometrů, za to jim přísluší smluvně daná úhrada prokazatelné ztráty přibližně 405,8 milionu korun.

„Pokud jde o navýšení nákladů dopravců v linkové dopravě způsobené právě změnou nařízení vlády upravující výši mzdy, vyplatil Kraj Vysočina dopravcům na zvýšení mezd v roce 2017 téměř 35 milionů korun, o rok  později více než 26 milionů korun,“ vyčísluje konkrétní sumy náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla. Ještě je třeba dodat, že v částce je zohledněn mimo jiné také režim poskytování službu – jízda nebo čekání.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky doprava, autobus, linka, dopravce, podpora, Kraj Vysočina, mzda, Jan Hyliš, Martin Kukla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči linkových autobusů by si měli přilepšit. Kraj dopravcům přidá skoro 30 milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.