Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Centrální dopravní terminál v Jihlavě má zelenou. Sloužit by měl v roce 2023

Z jihlavské radnice přišla nová informace k plánovanému Centrálnímu dopravnímu terminálu. Centrální komise Ministerstva dopravy ČR doporučila k realizaci projektový záměr, jehož předmětem je komplexní přestavba kolejiště a vybudování nové výpravní budovy městského nádraží v Jihlavě. Realizace tohoto záměru je nezbytnou podmínkou pro vznik Centrálního dopravního terminálu, který by měl vyrůst na místě stávajícího městského vlakového nádraží. Cestující by ho mohli začít využívat v průběhu roku 2023.

V návaznosti na výše uvedené rozhodnutí došlo tento týden k další z řady schůzek zástupců Správy železniční dopravní cesty  a města Jihlavy ve věci další koordinace obou navazujících dopravních projektů.

PSALI JSME: U městského nádraží v Jihlavě vznikne dopravní terminál. Radnice představila vítěznou studii 

„Centrální komise Ministerstva dopravy doporučila SŽDC projekt realizovat, proto jsme dnes mohli společně projednat reálné harmonogramy postupů prací. V blízké době bude radě města předložena ke schválení aktualizovaná urbanisticko-architektonická studie CDT, na základě níž bude možné po dlouhých letech jednání a příprav pokračovat v další projektové přípravě a následné realizaci projektu. Pokud všechno půjde dobře, dočkají se občané Jihlavy krásného a moderního dopravního terminálu v červnu 2023,“ doplnil náměstek pro oblast dopravy Petr Laštovička.

PSALI JSME: Lidé v Jihlavě se seznámí s podobou nového přestupního dopravního terminálu 

Na připravovaný projekt bude město žádat dotaci z IROP, ta by měla dosáhnout 100 milionů korun. „Statutární město Jihlava je současně připraveno zajistit z vlastních zdrojů financování výstavby veřejné infrastruktury související s dopravním terminálem, která nebude předmětem dotace," doplnila mluvčí města Aneta Hrdličková. 

Foto Magistrát města Jihlavy (vizualizace)

Štítky terminál, projekt, doprava, Jihlava, Ministerstvo dopravy České republiky, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrální dopravní terminál v Jihlavě má zelenou. Sloužit by měl v roce 2023 | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.