Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SJÍZDNOST: Hlavní silnice jsou mokré po ošetření. Vedlejší tahy mohou být namrzlé

Hlavní tahy včetně dálnice D1 jsou dnes ráno na Vysočině po chemickém ošetření mokré. Vedlejší silnice jsou místy s ujetým nebo zledovatělým sněhem. Silničáři v noci obnovovali posyp hlavně na Žďársku a Třebíčsku. I když jsou teploty v kraji nad nulou, některé úseky silnic mohou být namrzlé. Silnice jsou s opatrností sjízdné.

Na Vysočině dnes bude podle meteorologů převážně velká oblačnost se sněhovými nebo smíšenými přeháňkami. Nejvyšší odpolední teploty budou od jednoho do pěti stupňů Celsia. Pro Vysočinu stejně jako pro většinu Česka platí do úterní 11:00 výstraha před silným větrem. V nárazech může v kraji foukat rychlostí přes 70 kilometrů za hodinu.

Podle dispečerky krajských silničářů Evy Muškové se ranní teploty na Vysočině pohybovaly od jednoho do tří stupňů Celsia. „Přesto se může místně udělat ledovka, když tam víc foukne, nebo tam voda déle stojí,“ řekla Eva Mušková.

Kvůli kluzké vozovce vyjížděli silničáři ráno na dvě místa na Jihlavsku. Jedním z nich byl úsek mezi obcemi Střítež a Dobronín, kde se po 5:00 stala dopravní nehoda, kvůli níž bylo místo průjezdné kyvadlově. 

Autoři

Štítky sjízdnost, doprava, silnice, počasí, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, okres Třebíč, Dálnice D1, Česko, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Hlavní silnice jsou mokré po ošetření. Vedlejší tahy mohou být namrzlé | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.