Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SJÍZDNOST: Řidiči musí být po nočním sněžení opatrní. Dálnice na 103. kilometru opět stojí

Silnice v Kraji Vysočina jsou po nočním sněžení sjízdné se zvýšenou opatrností, řekl dispečer krajské správy a údržby Roman Hubený. Solené hlavní tahy jsou mokré a místy je na nich rozbředlý sníh. Komunikace nižších tříd pokrývá ujetá vrstva sněhu posypaná drtí, někde může být zledovatělá. Po víkendové oblevě začalo znovu mrznout, teplota byla ráno i dva stupně pod nulou.

Sněhu v kraji připadlo několik centimetrů. „Měli jsme venku kolem 120 sypačů, dá se říci, skoro všechno,“ uvedl dispečer Roman Hubený. V některých místech obtížně vyjížděly do kopce kamiony, jinak podle něj v dopravě nebyly větší problémy.

Na Vysočině dnes bude oblačno až zataženo. Sněhové přeháňky budou ustávat během odpoledne. Nejvyšší teploty budou mezi minus dvěma až plus jedním stupněm Celsia.

Podle policejního webu havarovalo před 6:00 osobní auto u Smrčné na Jihlavsku, místo by mělo být průjezdné. Na dálnici D1 směrem na Prahu zdržuje provoz od 4:30 nehoda nákladního auta na 103. kilometru mezi Větrným Jeníkovem a Humpolcem. Tvoří se tam kolona. Před 6:00 to pro řidiče znamenalo asi půlhodinové zdržení, uvedlo Národní dopravní informační centrum.

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky sjízdnost, doprava, silnice, počasí, Kraj Vysočina, Národní dopravní informační centrum, Praha, okres Jihlava, Smrčná, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Řidiči musí být po nočním sněžení opatrní. Dálnice na 103. kilometru opět stojí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.