Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Změny v jihlavské MHD už od pondělí: Přibudou nové linky, začne fungovat nová zastávka

Lidé, kteří využívají jihlavskou městskou hromadnou dopravu (MHD), musí od začátku února počítat hned s několika změnami. Jak jsme již avizovali, vzniknou nové expresní autobusové linky a také se zvýší počet spojů, které zajíždí do Pístova, Vysoké, Popic, Kosova, Henčova, Heroltic, Hruškových Dvorů a Zborné.

„Expresní linka 41 spojí bez nutnosti přestupu průmyslovou zónu v Hruškových Dvorech se západní částí Jihlavy, tedy například sídliště U Pivovaru, Horní Kosov nebo Dolina. Linka 42 zajistí obdobné spojení pro sídliště Na Kopci, Demlova a Březinova,“ přiblížil Karel Trojan z odboru dopravy jihlavského magistrátu.

Je důležité dodat, že linky 41 a 42 budou jezdit jen v pracovních dnech.

Další dobrou zprávou je to, že od stejného data, tedy od 4. února, dojde také k rozšíření počtu spojů na linkách 4, 5, 7 a 10, většinou v pracovních dnech a o víkendech. U linky 4 budou častěji jezdit i školní a večerní spoje, navíc bude stavět i u henčovského letiště.

Byly vyslyšeny požadavky

„Posílení počtu spojů na výše uvedených linkách bylo provedeno na základě požadavků příslušným osadních výborů, které již byly s novými jízdními řády seznámeny,“ doplnil Karel Trojan.

Aby plánovaných změn nebylo málo, tak také od začátku února začne fungovat zastávka Jiřího z Poděbrad ve směru do kopce, a to pro linky A, B, D a N.

PSALI JSME: Jihlava bude mít v pracovních dnech nové autobusové linky. Do ulic poprvé vyjedou v únoru 

„Kompletní jízdní řády linek 41 a 42 budou zveřejněny v aplikaci IDOS na stránkách Dopravního podniku a posléze i na zastávkách. O nových linkách a jejich jízdních řádech budou informovány i podniky v průmyslové zóně,“ doplnila závěrem mluvčí města Aneta Hrdličková.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky MHD, linka, spoj, doprava, trolejbusy, autobusy, zastávka, městská hromadná doprava, Popice, Heroltice, Vysoké, Karel Trojan, pracovní den, Jihlava, jízdní řád, Horní Kosov, Jiří z Poděbrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny v jihlavské MHD už od pondělí: Přibudou nové linky, začne fungovat nová zastávka | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.