Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nový sníh komplikuje dopravu na silnicích i železnici. Od rána se stalo patnáct nehod

Na silnicích nižších tříd na Vysočině leží vrstva nového sněhu, hlavní tahy včetně dálnice D1 jsou po chemickém ošetření mokré. Od rána se na Vysočině stalo asi 15 dopravních nehod, některé úseky silnic blokovaly kamiony.

Dopravu na železnici ve Žďáru nad Sázavou omezuje vykolejené drážní vozidlo. Nehoda se obešla bez zranění. V provozu je jen jedna ze dvou kolejí, osobní vlaky i rychlíky mají asi desetiminutové zpoždění. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala bude provoz omezený asi do 13:00.

Drážní vozidlo vykolejilo v 10:00 při posunu, bylo bez cestujících. „Nemáme tam hlášené žádné zranění, může být nějaká hmotná škoda, která zatím nebyla vyčíslena,“ řekl Martin Drápal.

Nejvíc nehod na silnici se podle mluvčí policie Dany Čírtkové dnes stalo na Třebíčsku. Ve Žďáru nad Sázavou ráno srazilo auto člověka. „Byl převezen na ošetření do nemocnice, takže by to mohlo být lehké zranění,“ řekla Dana Čírtková. Ostatní nehody v kraji se dnes obešly bez zranění.

Dálnice na Vysočině bez problémů 

Špatně sjízdná byla podle Čírtkové od rána silnice mezi Humpolcem a obcí Rozkoš na Pelhřimovsku nebo u Náměště nad Oslavou na Třebíčsku. Ráno žádala policie Národní dopravní informační systém, aby prostřednictvím informačních tabulí na dálnici D1 upravil rychlost na 80 kilometrů za hodinu.

„Problém byl už od Brna, kde je situace zřejmě horší. Kolem 9:30 jsme omezení odvolávali, protože situace na vysočinském úseku D1 je příznivá, problém se sjízdností není,“ řekla Čírtková.

Podle meteorologů bude dnes na Vysočině zataženo, během dne bude od západu srážek ubývat. Nejvyšší odpolední teploty budou od nuly do tří stupňů Celsia.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky doprava, nehoda, počasí, dálnice, železnice, sjízdnost, silnice, Kraj Vysočina, havárie, Dálnice D1, úraz, Žďár nad Sázavou, Drážní inspekce, okres Třebíč, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový sníh komplikuje dopravu na silnicích i železnici. Od rána se stalo patnáct nehod | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.