Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V březnu začne stavba dvou obchvatů. Uleví se lidem ve Velkém Beranově a Novém Veselí

Kraj Vysočina vybral dodavatele, kteří do října příštího roku postaví obchvaty Velkého Beranova na Jihlavsku a Nového Veselí na Žďársku. Náklady na obě stavby jsou přes 900 milionů korun. O stavbu dražšího obchvatu Velkého Beranova měly zájem tři firmy. Práce začnou zřejmě v březnu, řekl novinářům náměstek hejtmana Martin Kukla (ANO).

Obchvat Nového Veselí na silnici II/353 mezi Jihlavou a Žďárem nad Sázavou bude měřit 5,1 kilometru. Obchvat Velkého Beranova, který je přeložkou silnice II/602, bude dlouhý asi 4,3 kilometru.

Obci pomůže od husté dopravy proudící mezi Jihlavou a Žďárem nad Sázavou a směrem na Velké Meziříčí. Její součástí bude také úprava silnice II/353, která na trasu obchvatu přivede dopravu z dálnice D1.

Cena obchvatu Velkého Beranova byla podle projektu asi 650 milionů korun bez DPH. Soutěží se podařilo náklady snížit na 619 milionů korun. „Druhá nabídka v pořadí byla asi o 20 milionů vyšší," řekl Martin Kukla.

PSALI JSMEKraj Vysočina připravuje stavbu obchvatu Velkého Beranova. Tento záměr zkoumají úřady 

O stavbu obchvatu Nového Veselí soutěžilo šest společností, jejich nabídky se podle Kukly lišily jen o statisíce. Nejnižší nabídka byla za 299 milionů korun, přičemž projekt počítal s částkou okolo 260 milionů korun. Obě stavby mají termín dokončení do 31. října 2020.

Autoři | Foto Google maps

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Vysočina, AUDIO, Nové Veselí, Velký Beranov, Kraj Vysočina, Martin Kukla, ANO 2011, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, Jihlava, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V březnu začne stavba dvou obchvatů. Uleví se lidem ve Velkém Beranově a Novém Veselí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.