Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dnešní dopravní nehody přinesly jednu oběť. Na silnici I/37 zemřel řidič osobního auta

, aktualizováno 15. ledna 2019, 19:24

Policisté na Vysočině museli dnes řešit téměř 50 dopravních nehod. Na silnici I/37 s fatálními následky. Svému zranění podlehl řidič v osobním autě. Osudným se mu stal střet s nákladním autem.

Tragédie se odehrála kolem 15. hodiny na silnici I/37mezi obcemi Ždírec nad Doubravou a Údavy„Střetlo se zde nákladní a osobní vozidlo. Následky střetu jsou fatální. V osobním vozidle zemřel řidič. Další okolnosti a míra zavinění jsou předmětem policejního šetření,“ uvádí podrobnosti Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Kromě nesjízdných silnic policisté od rána řešili 46 dopravních nehod. Pět lidí se při nich lehce zranilo. „Dalších několik desítek oznámení jsme přijali na integrovaném operačním středisku od řidičů, kteří měli problémy se sjízdností,“ doplnila Dana Čírtková.



Na Vysočině jsou po celý dnešní den pro kamiony velice obtížně sjízdné nebo zcela nesjízdné komunikace, a to včetně silnic I. tříd.  Silnice blokují uvízlé kamiony a nelze se do míst dostat s technikou údržby a silnice ošetřit. „V našem kraji stále fouká silný nárazový vítr, který silnice rychle  zafouká, tvoří se závěje a sněhové jazyky,“ vysvětluje policejní mluvčí.

Stále zcela neprůjezdná je silnice I/38 u Dlouhé Brtnice na Jihlavsku, kde se dnes staly dvě nehody, při kterých se zranily tři osoby. Silnici zablokovaly  v obou směrech kamiony. „Proto se obracíme na řidiče kamionů, aby dnes na Vysočinu vůbec nevjížděli nebo aby svá nákladní vozidla raději odstavili  na bezpečném místě, neboť přes kraj Vysočina  dnes zřejmě neprojedou. Silnic nižších tříd jsou pro kamiony zcela nesjízdné,“ připojuje Čírtková výzvu pro řidiče kamionů.



Problémy jsou také na silnici I/19 mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě, na silnici I/34 mezi Havlíčkovým Brodem a Žďírcem nad Doubravou.

Policisté uzavřeli i silnici I/38 mezi Stonařovem a křižovatkou u obce Kasárna. Aktuálně je v obou směrech uzavřena  pro veškerý provoz. „Silnici zablokovaly kamiony. Situace v místě je kritická, mezi stojícími  kamiony se vytvářejí závěje a zafoukávají se. Na místě zapadlá vozidla vyprošťují hasiči,“ ukončila mluvčí policistů.

Foto čtenáři Jihlavské Drbny

Štítky nehoda, úmrtí, sníh, zima, silnice, doprava, kolaps, dopravní nehoda, Kraj Vysočina, Ždírec nad Doubravou, Údavy, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnešní dopravní nehody přinesly jednu oběť. Na silnici I/37 zemřel řidič osobního auta | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.