Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: V Jihlavě havaroval autobus MHD. Provoz na Vysočině blokuje náledí a další nehody

Řidiče v celém kraji od rána trápí náledí, na mnoha místech přibyl nový sníh. Například silnice číslo 37 u Ostrova nad Oslavou na Žďársku je neprůjezdná kvůli náledí a uvízlému kamionu. V dopoledních hodinách poblíž jihlavského útulku v Telečské ulici boural autobus jihlavské MHD.

Podle dispečinku Dopravního podniku města Jihlavy se při nehodě autobusu linky 7 nikdo nezranil. Příčinou této nehody, při níž autobus skončil v příkopu, byla s největší pravděpodobností zledovatělá silnice.

  

Na Vysočině v noci pršelo, někde padal déšť se sněhem nebo byly přeháňky sněhové.

Silný vítr měl v nárazech nejvyšší hodnotu v Náměšti nad Oslavou a Dukovanech na Třebíčsku. Meteorologové tam naměřili rychlost větru přes 90 kilometrů za hodinu.

Podle meteorologů se dnes bude na Vysočině postupně ochlazovat. Teploty klesnou k minus dvěma stupňům Celsia.

Nehoda tří aut zastavila provoz také na silnici 38 u Dlouhé Brtnice na Jihlavsku. Podle ředitelky krajských záchranářů Vladislavy Filové se při nehodě lehce zranil jeden člověk.

Lehkým zraněním jednoho člověka skončila nehoda, která blokuje hlavní tah mezi Jihlavou a Znojmem. U Dlouhé Brtnice se po 10:00 srazila dvě nákladní a osobní auto, místo nehody je neprůjezdné. Podle webu Policie ČR bude místo nehody uzavřené zřejmě do 12:00.

Kvůli odstranění popadaných stromů a vyprošťování a odtahu aut už dnes měli hasiči asi dvě desítky zásahů, vyplývá z údajů na jejich webu.

Autoři | Foto Tomáš Kaser

Štítky nehoda, počasí, sníh, ledovka, doprava, provoz, havárie, silnice, Kraj Vysočina, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, Ostrov nad Oslavou, Dopravní podnik města Jihlavy, Dlouhá Brtnice, Náměšť nad Oslavou, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Jihlavě havaroval autobus MHD. Provoz na Vysočině blokuje náledí a další nehody | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.