Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SJÍZDNOST: Provoz na Vysočině omezuje rozbředlý sníh, popadané stromy a uvízlá auta

Dopravu na Žďársku komplikuje vysoká vrstva rozbředlého sněhu na vedlejších silnicích. I jinde v kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy jsou podle silničářů v celém kraji sjízdné, většinou mokré nebo s rozbředlým sněhem po chemickém ošetření. Někde dopravu komplikují popadané stromy a uvízlá auta.

Podle meteorologů se dnes bude na Vysočině postupně ochlazovat, večer se může ojediněle tvořit náledí. Teploty klesnou k minus dvěma stupňům Celsia.

V noci někde padal sníh s deštěm, po ránu byly přeháňky spíš dešťové. „Na Žďársku bylo na silnicích sněhu nejvíc a povolilo to všechno najednou, takže se tam tvoří velké vrstvy rozbředlého sněhu, snažíme se to dávat ze silnic pryč, ale malé problémy tam jsou,“ řekl Roman Hubený, dispečer Krajské správy a údržby silnic Kraje Vysočina. Obleva podle něj byla rychlá, teploty se v noci dostaly až ke třem stupňů Celsia.

Hasiči dnes odstraňovali popadané stromy asi na deseti místech v kraji.  Podle webu Policie ČR je kvůli většímu množství popadaných stromů uzavřená silnice Mnich na Pelhřimovsku. Nehody nákladních aut brání částečně provozu mezi obcemi Křídla a Branišov na Žďársku nebo Zašovice na Třebíčsku.

Autoři | Foto Jakub Wittka

Štítky sjízdnost, doprava, silnice, počasí, strom, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Provoz na Vysočině omezuje rozbředlý sníh, popadané stromy a uvízlá auta | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.