Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zastávka na jihlavské Žižkově ulici prošla modernizací. Práce vyšly na tři čtvrtě milionu

Jihlava má další vylepšenou zastávku městské hromadné dopravy a linkových autobusů. Na konci roku byla dokončena modernizace zastávky v ulici Žižkova u ZŠ T. G. Masaryka. Cílem stavebních úprav bylo především zkvalitnit a zatraktivnit cestování v městské hromadné dopravě a veřejné linkové dopravě a zároveň usnadnit pohyb osobám s omezenou schopností pohybu a orientace.

„V rámci stavebních prací došlo k úpravě nástupiště spočívající v předláždění a doplnění dopravně bezpečnostních prvků a dále k úpravě betonové desky v místě zastavení vozidel veřejné dopravy a obnově asfaltové plochy zastávkového zálivu,“ uvedl Michal Bauer z odboru rozvoje města jihlavského magistrátu.

Modernizaci zastávky provedla společnost SDZprofin, s.r.o. „Stavební práce na projektu za 760 tisíc korun probíhaly od června do konce roku 2018. Úprava nástupiště byla více než 85 tisíci korun podpořena z grantového programu Kraje Vysočina Fond Vysočiny v rámci projektu Bezpečná silnice 2018 – Zastávka ul. Žižkova, Jihlava,“ doplnila z tiskového oddělení jihlavského magistrátu Aneta Hrdličková.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky zastávka, MHD, modernizace, stavba, Jihlava, Tomáš Garrigue Masaryk, Michal Bauer, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastávka na jihlavské Žižkově ulici prošla modernizací. Práce vyšly na tři čtvrtě milionu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.