Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

SJÍZDNOST: Doprava v kraji někde stojí kvůli vyprošťování kamionů. Pozor na silný vítr

, aktualizováno 9. ledna 2019, 10:15

Silnice 34 u Jitkova na Havlíčkobrodsku je neprůjezdná kvůli vyprošťování kamionu. Uzavřená je i silnice I/19 u obce Divišov na Žďársku kvůli vyproštění kamionu převážejícího živá zvířata. Dopravu i jinde na Vysočině komplikuje sněžení a ledovka. Na kluzkou vozovku upozorňují podle mluvčí policie Dana Čírtková i řidiči na dálnici D1. Pozor si na ni řidiči musí dát také v asi sedmikilometrovém úseku silnice 38 u Stonařova na Jihlavsku.

Na Vysočině bude dnes podle meteorologů zataženo. Sněžení může být místy i trvalejší. Nejvyšší teploty odpoledne budou mezi jedním a minus dvěma stupni Celsia. Vítr s nárazy okolo 50 kilometrů v hodině bude večer slábnout.

Kvůli sněžení a větru se na některých místech kraje od noci tvoří sněhové jazyky, jinde překážely stromy padající na silnice. Provoz stromy omezily také na železnici. Hasiči podle informací na svém webu dnes odstraňovali popadané stromy ze silnic asi na 30 místech.

Strom zasahující na koleje zastavil před 05:30 dopravu na hlavní železniční trati na Brno mezi Žďárem nad Sázavou a Ostrovem nad Oslavou, vyplývá z webu Českých drah. Asi v 8:30 se podařilo obnovit provoz na jedné ze dvou kolejí.

Hlavní tahy v kraji jsou většinou s vrstvou rozbředlého sněhu po chemickém ošetření. Na vedlejších silnicích leží sníh krytý posypem. Sněhové jazyky zhoršují sjízdnost silnic zejména v okolí Nového Města na Moravě.

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky sjízdnost, doprava, silnice, počasí, Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, Divišov, Stonařov, Dálnice D1, strom, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Doprava v kraji někde stojí kvůli vyprošťování kamionů. Pozor na silný vítr | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.