Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SJÍZDNOST: Dálnice mezi Jihlavou a Humpolcem může být kluzká, jinak jsou hlavní tahy ošetřené

Silnice na Vysočině jsou dnes ráno sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Na dálnici D1 mezi Jihlavou a Humpolcem platí varování před kluzkou vozovkou. V noci sněžilo, někde jsou silnice po chemickém ošetření mokré, někde leží rozbředlý sníh. Na vedlejších silnicích je místy pod novým sněhem zledovatělá vrstva starého sněhu. Krajští silničáři mají nasazenou veškerou techniku, neprůjezdné úseky neevidují.

V kraji začalo podle dispečerky krajských silničářů Evy Muškové sněžit dnes kolem třetí hodiny ranní, nejprve na Havlíčkobrodsku, postupně v celém kraji. Někde nemohly projet kamiony. Hlavní tahy jsou mokré nebo s rozbředlým sněhem, na vedlejších silnicích leží vrstva sněhu krytá posypem. Teploty v noci klesaly k minus třem stupňům Celsia.

Sněžení může být podle meteorologů dnes na Vysočině i vydatnější, postupně ho bude ubývat nebo bude padat déšť se sněhem. Nejvyšší odpolední teploty se dostanou ke třem stupňům Celsia. Kvůli větru, který může v nárazech překonat rychlost 70 kilometrů za hodinu, se mohou tvořit sněhové jazyky.

Zdroj ČTK

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina, Jihlava, Humpolec, Kraj Vysočina, Dálnice D1, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Dálnice mezi Jihlavou a Humpolcem může být kluzká, jinak jsou hlavní tahy ošetřené | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.